Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, Mecidiye ve Sakarkaya Mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlara projelerini anlattı. Dutlulu, Akhisar'ın meşhur zeytinine daha da değer katacak projelerini faaliyete sokarak zeytin üreticisinin daha çok kazanacağını söyledi.

Mecidiye Mahallesi'nde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Besim Dutlulu, Mecidiye Mahallesi'ni Büyükşehir Belediye Yasası öncesi ihtişamına kavuşturacağını dile getirdi. Dutlulu, yaptığı konuşmasında, "Muhtarlarımız ile beraber çalışacağız. Bizim için muhtarlar, o mahallelerin belediye başkanları gibi olacak. Akhisar zeytini ile övünen bir şehir. Zeytin konusunda markalaşma ve zenginleşmeyi destekleyecek adımlar atacağız tarım kooperatifleri kuracağız" dedi.

"AKHİSAR'IN PARASI AKHİSAR'DA KALACAK"

Sakarkaya Mahallesi'nde de zeytin konusunu ele alan Dutlulu, son yıllarda zeytin üreticisinin kazanamadığını belirterek belediye destekleriyle zeytin üreticisinin yüzünü güldüreceğini ifade etti. Dutlulu, konuşmasına şöyle devam etti: "Zeytin fiyatları üreticiden alınırken ucuz, marketlere geldiğinde pahallı. Kooperatifleşmeyle bu sorundan kurtulacağız. Kooperatifleşmenin önümüzde güzel örnekleri var. Örneğin Tire Süt Kooperatifi. Bu güzel örnekler bizi kooperatifleşmeye daha da teşvik ediyor. Akhisarımızı üreten ve ürettiğinden kazanan hale getireceğiz. Kısacası Akhisar’ın parası Akhisar’da kalacak"

Dutlulu, Mecidiye ve Sakarkaya Mahalleleri sakinleriyle hatıra fotoğrafı çektirerek, vatandaşlara daha mutlu bir Akhisar sözü verdi.