Geçmişi erken bronz çağ dönemine kadar inen Thyateira Antik Kenti'ndeki Roma Dönemi'ne ait sütunlu yol ve üst yapının ayağa kaldırması için yapılan çalışmaları da yerinde inceleyen Başkan Besim Dutlulu, “Kültür ve Turizm Bakanlığı, Manisa Valiliği, Adnan Menderes Üniversitesi ve Akhisar Belediyemizin destekleri ile eski hastane bölgesinde kazılar devam ederken, şehir merkezinde bulunan Tepe Mezarı ören yerindeki yıllar önce çıkarılan tarihi eserlerin ayağı kaldırılması için yapılan çalışmaların da 6 ay içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz. Biz tarihe ve kültüre oldukça önem veriyoruz. Belediyemizin imkanları doğrultusunda elimizden gelen destekleri vereceğiz. Kazı çalışmalarında çıkan eserleri halkımızla paylaşmak ve çalışmalara sponsor bulmak da hedeflerimiz arasında. Turizm açısından da şehrimizin gelişimine katkı sağlayacak bu çalışmayı oldukça önemsiyoruz” dedi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izin ve destekleri ile gerçekleştirilen projenin tamamlanmasıyla Akhisar'ın turizmine büyük destek olacağına dikkat çeken Kazı Başkanı Prof. Dr. Engin Akdeniz, "Thyateira sadece bir antik kent değil. Prehistorik dönemlerden itibaren yerleşim görmüş bir alan. Eski Hastane Höyüğü'nde gerçekleştirdiğimiz kazılarda bunu ispatladık. Höyük kısmında, Neolitik dönem sonu ile İlk Kalkolitik Dönem'den itibaren iskana ilişkin izlere rastladık.

Akhisar'daki yerleşimin doruk noktası Roma İmparatorluk Dönemi. Özellikle M.S. 2 ila 4. yüzyıllar arası çok zengin bir yerleşim mevcut. Tepe Mezarı Mevkii de bu tarihlerden itibaren yerleşime dahil olmuş. Akhisar'ın turizmine de destek sağlayacak sütunlu caddenin ayağa kaldırılması çalışması titizlikle devam ediyor. Bu büyük bir projedir. Buradaki çalışma sonunda 11 sütun, kısmen üst yapı elemanlarıyla birlikte ayağa kaldırılacak ve böylece Tepe Mezarlığı ören yeri hak ettiği öneme kavuşacak. Gelecek turist sayısında da artış bekliyoruz" diye konuştu.