Kayalıoğlu Mahallesi'nde yaşayan Roman vatandaşlar, İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu'yu evlerine davet ederek şikayetlerini dile getirdi. Kış günleri konutlarının ve altyapılarının yetersizliği sebebiyle şikayetlerini dile getiren Roman vatandaşlara Dutlulu, "Siz evde huzursuz bir şekilde yatarken, ben evde huzurlu şekilde yatamam" ifadelerini kullandı.

"SAĞLIKSIZ KOŞULLARA 'DUR' DEMEK LAZIM"

Akhisar genelinde Roman vatandaşların içinde bulunduğu koşullar hakkında bilgi edindiğini söyleyen Dutlulu, vatandaşlarla bölgeyi gezerek incelemelerde bulundu. Vatandaşların şikayetlerini dikkatle dinleyen Dutlulu, "Soğuk hava koşullarında çektiğiniz sıkıntılar, çocuklarımızın içinde bulunduğu durum, sağlıksız koşullar bunlara dur demek lazım. Bu şekilde olmaz. Bir belediyenin görevi şehrinde yaşayan insanların huzurunu, yaşam koşullarını kolaylaştırmaktır. Roman vatandaşlarımız için belediye imkanlarıyla oluşturulacak konut merkezleri projemiz var.  İnşallah 1 Nisan'dan itibaren Roman vatandaşlarımızın da herkes gibi daha modern bir Akhisar'da yaşayabilmesi için çalışacağız" diye konuştu.

"SİZ HUZURSUZKEN, BEN HUZURLU ŞEKİLDE UYUYAMAM"

Sosyal yaşamda kendilerine etnik ayrımcılık yapıldığını da söyleyen Roman vatandaşlar,  üzüntülerini dile getirerek Akhisar'da belediyecilik hizmetlerinin kendillerine ulaşmadığını söyledi. "Bir belediyenin görevi vatandaşları ayrıştırmak değil, herkesi kucaklamaktır” diyen Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu,"Siz evde huzursuz bir şekilde yatarken, ben evde huzurlu şekilde yatamam" ifadelerini kullandı.