Karaosmanoğlu Sanayi Sitesi’ndeki işletme sahiplerinin davetiyle bölgeye giden İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, vatandaşların şikayetlerini yerinde inceledi. Bölgedeki işletme sahipleri her yıl kış aylarında aynı manzara ile karşılaştıklarını ifade ederek, ne Akhisar Belediyesi’nin ne de Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (MASKİ) bu sorunu çözemediğini ifade etti. İşyerlerine giremeyen işletme sahipleri Besim Dutlulu’a şikayetlerini dile getirdi.

Her yağmur sonrasında Karaosmanoğlu Sanayi Sitesi’nin sular altında kaldığını ve bölgenin adeta göle döndüğünü dile getiren işletme sahipleri, yıllardır yetkili mercilere şikayette bulunduklarını fakat sorunlarının çözülmediğini söyledi. Yolların göle dönmesinden dolayı işyerlerine girmekte zorlanan ve şiddetli yağmurlarda işyerlerinin su altında kalma riski taşıdığını ifade eden işyeri sahipleri, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra göreve gelecek belediye başkanının bu sorunu çözmesi  gerektiğine vurgu yaptı. Besim Dutlulu ise Belediye Başkanı olarak göreve geldikleri taktirde Manisa Büyükşehir Belediyesi ile organize bir şekilde çalışarak bu sorunu ortadan kaldıracaklarının sözünü verdi.

Bölgedeki işyeri sahiplerinin üretim yapmakta zorlandığını ve trafik tehlikesi yaşadığını ifade eden Besim Dutlulu, bu sorunların çözülmesi gerektiğine vurgu yaparak, şu açıklamalarda bulundu: “Bu sorun yeni bir sorun değil. Uzun yıllardır Karaosmanoğlu Sanayi Sitesi’nin çektiği bu çile artık sona ermeli. Buraya yağmursuyu hattı döşeme çalışması yapılarak, yağışlar sonrası bu suyun başka bir yere yönlendirmesi yapılabilir. Çok zor bir çalışma değil. Bu sıkıntı bölgedeki işyerlerinin üretim yapmasını engellediği gibi ulaşımı ve trafiği de tehlikeye sokuyor. Biz buna müsaade etmeyiz. Altyapı sorunları bizimle son bulacak. Akhisar Belediyesi’nin yetki alanındaysa hemen müdahale edecek işyeri sahiplerimizi bu sıkıntıdan kurtaracağız. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanındaysa onlarla iletişime geçecek, sorunları görmesini sağlayacak ve bölgeye her türlü altyapının yapılması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Göreve geldiğimiz zaman önceliğimiz Akhisar genelindeki altyapı sorunları olacak.”