SS. Akhisar Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Kalın ve yönetim kurulu üyelerinin davetiyle Mermerciler Sitesi’ne giden Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’nin Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, üyelerle önce kahvaltı yaptı sonra siteyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Türkiye’de toprağın altındaki taş mermer rezervinin yüzde 11’ini oluşturan Akhisar’da, mermer üretimi yapmanın sorun ve sıkıntılarından bahseden Akhisar Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Kalın, Besim Dutlulu’nun belediye başkanı seçildiği taktirde işbirliği içerisinde bu sektörü canlandırmak istediklerini ifade etti. ‘1 Nisan’da Akhisar’ımıza dutlar arasından gün doğacak’ diyerek sözlerine başlayan Başkan Kalın, “Mermerciler Küçük Sanayi olarak başta ülkemize ardından Akhisar’ımıza yatırım yapmak için can atıyoruz. Başkanım sizden ricamız yönetime geldiğiniz zaman Akhisar’ımızdaki mermer sanayicileri ile kardeşçe bir politika izleyerek ilçemize değer katmanızdır. Akhisar’ımıza hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

“AKHİSAR’I NASIL GÜÇLENDİREBİLİRİZ ONUN DERDİNDEYİZ”

Kooperatiflerin Akhisar için çok önemli olduğuna dikkat çeken Dutlulu, 31 Mart’tan sonra yönetime geldikleri taktirde Mermerciler Sitesi gibi tüm Akhisar’ın bunun olumlu etkilerini göreceğini ifade etti. Akhisar’da ticaret faaliyeti gösteren şirketlerle işbirliği içerisinde çalışacaklarını söyleyen Dutlulu, Akhisarlılara yeni iş sahaları da açacaklarını sözlerine ekledi.

Dutlulu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Akhisar Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Biz, Akhisar Belediyesi’ni sizleri engelleyen, önünüzde bir duvar dizerek iş yapmanızı engelleyen bir yönetim anlayışıyla değil, sizlerin önünü açan, ticaret faaliyetlerinize destek olan bir yönetim anlayışıyla yönetmek istiyoruz. Akhisar’a nasıl daha çok istihdam sağlarız, nasıl daha çok iş gücü sağlarız, şirketlerimizi ve Akhisar’ımızı nasıl daha çok güçlendirebiliriz bunların derdindeyiz. Bizler size yük değil, aksine destek olacağız. Bizde bu Akhisar’a hizmet aşkı, sizde de bu destekler olduktan sonra İnşallah Akhisar’ımızı güzel günler bekliyor.”

MERMERCİLERDEN DUTLULU’YA DESTEK SÖZÜ

Konuşmaların ardından  Başkan Recep Kalın ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Mermerciler Sitesi’ni dolaşarak incelemelerde bulunan Besim Dutlulu, Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nden tam destek sözü aldı.