Akhisar Belediyesi’nin kadınları üretime teşvik ederek ekonomik kazanç sağlayacakları ‘Kadın Eli Kooperatifi’ projesini açıklayan, Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’nin Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, bu proje sayesinde Akhisar’daki kadınların üretime dahil olarak aile ekonomisine katkı sağlayacaklarını söyledi.

KADINLARA EKONOMİK DESTEK

Çalışmayan kadınların bu proje ile ekonomik yönden kendi ayakları üzerinde durabileceklerini dile getiren Besim Dutlulu, “Belediye bünyesinde açacağımız ücretsiz kursları Akhisar’daki kadınların hizmetine sunacağız. Bu kurs ve eğitimler ile kadınları üretime dahil edeceğiz. Bu üretimi de kooperatifler yardımıyla kazanca çevireceğiz. Çalışmayan kadınlar için iş imkanı oluşturacak, çalışan kadınlarımıza da ek gelir sağlayacağız. Böylece hane halkının ekonomik gelirini arttırarak, kadınların ekonomik yönden kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacağız” diye konuştu.

ÜRETİLEN ÜRÜNLERİ AKHİSAR BELEDİYESİ SATIN ALACAK

Kadınların sadece Akhisar Belediyesi’ne kayıt yaptırarak üretime dahil olacaklarını belirten Dutlulu, üretilen ürünleri de yine Akhisar Belediyesi’nin satın alacağını söyledi. Dutlulu konuşmasında, “ ‘Güçlü kadın, sağlıklı aile, mutlu toplum’ sloganıyla yürütülecek bu projede kadınlar belediyeye başvuru yaparak üretime dahil olabilecek. Akhisar Belediyesi’nin destekleriyle hiçbir sermayeye ihtiyaç olmadan sadece belediyeye kayıt yaparak dahil olacakları bu projede, kadınların ürettiği ürünleri de yine Akhisar Belediyesi satın alacak” dedi.

AKHİSAR BELEDİYESİ ARTIK KADIN DOSTU BİR BELEDİYE OLACAK

Bu proje sayesinde Akhisarlı kadınların maddi olarak güçleneceğini söyleyen Besim Dutlulu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Üretimde kullanılacak malzemeler, Akhisar Belediyesi tarafından temin edilecek ve kadınlara sermaye desteği de yine belediye tarafından verilecek. Akhisar Belediyesi, kadınların ürettikleri ürünleri satın alma garantisiyle Akhisarlı kadınların kazanmasını sağlayacak. Kadınları ekonomik açıdan güçlendirecek bu tür projelerle Akhisar Belediyesi artık kadın dostu bir belediye olacak.”