Manisa’nın tarım alanı bakımından en büyük ilçesi Akhisar’da 800 bin dekarı aşkın bir alanda zirai üretim yapılmaktadır.

22-23 Nisan’ da yaşanan don zararı, bağ alanlarına zarar verdi. Özellikle ilçenin en verimli ve bakımlı bağlarının bulunduğu Akselendi, Moralılar, Sazoba, Beyobamahallelerinde don zararı yer yer %90’ a ulaştı.Akhisar Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbuğave Akhisar Ziraat Odası Tarım Danışmanları tarafından yapılan tespit çalışmaları neticesinde bağ alanlarında göz, sürgün, salkım oluşumunda hasarlar meydana geldiği tespit edildi. İlçemizde 12000 dekar bağ alanında don zararı vardır.

İlçemizde, meteoroloji24 Nisan 2015Cuma gecesi için de kuvvetli zirai don uyarısı yaptı.

Akhisar Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbuğa, çiftçilerin don riskine karşı tedbirli olması, ürünlerini korumak için modern tarım tekniklerini uygulaması gerektiğine dikkati çekti.

Çiftçilerimizin tarım sigortası yapması yararına olacaktır.Akhisar Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbuğa hükümetimizden mağdur olan üzüm üreticilerinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi ve Tarsim’ in en kısa zamanda zararı incelenmesi gerektiğini söyledi.