Jeoloji Mühendisleri Odası, AFAD ve Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile ‘Manisa Depremleri, Riskler ve Önlemler’ konferansı düzenlendi. 

Jeoloji Mühendisleri Odası, AFAD ve Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile ‘Manisa Depremleri, Riskler ve Önlemler’ konulu konferans, Kültür Merkezi Lale Salonu’nda düzenlendi. Konferansa, Manisa Vali Yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Yunusemre ve Şehzadeler ilçeleri kaymakamları, oda ve dernek başkanları, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, Büyükşehir Belediyesi personelleri, yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Hüseyin Alan bir konuşma gerçekleştirdi. Alan, konuşmasında, Manisa ilinin son günlerde deprem konusu üzerinden ülke gündemine geldiğini belirtti.  Alan, depremlere karşı halen büyük önlemler alınmadığını ve bu konunun depremi yaşamadan çözüme kavuşturulması gerektiğine dikkat çekti. 

Deprem Konusu İyi İrdelenecek Bir Konu

Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Hüseyin Alan’ın konuşmasının ardından, konferans konuşmacıları söz aldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Dr. Bülent Özmen, Jeoloji Mühendisleri Odası BTK üyesi Dr. Murat Nurlu ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Turgut Öztaş, konferansta, deprem gerçeğini tüm yönleriyle ele aldılar. Konferansta, deprem konusunda tüm yönetimlerin gerekli önlemleri alması, şehirleşme adına daha planlı hareket edilmesi ve deprem konusunun iyi irdelenerek, can ve mal kaybı olmadan gerekli tüm çalışmaların hızlı bir şekilde yapılması gerektiği vurgulandı. Konferansın sonunda, katılımcıların merak ettiği sorular da yanıtlandı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya da Manisa Büyükşehir Belediyesinin imar planları ve bu konuda alınan önlemlerine yönelik bir katılımcının sorusunu yanıtladı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, konuşmacılara teşekkür ederek, çiçek takdim etti.