Öğrenciler bisiklet turuna ilk olarak sabah saat 10.00’da Cumhuriyet Mahallesi 267 sokak üzerinden 263, 136 sokak, Mürvet Hızlıkol Caddesi üzerinden Milli Egemenlik Meydanı kavşağından Şehit Cemal Ilgaz Caddesi, Yeni Gülruh Camii meydanından 144 ve 19 sokaktan öğretmen evi, Mustafa Abut Caddesi, 17 Sokak, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi, 128 ve 91 sokak üzerinden 267 sokakta şehir turu sona erdi.

Akhisar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özgür Morbel, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele’nin başlangıcı kabul edilen Samsun'a ilk ayak bastığı gün olan 19 Mayıs 1919’un üzerinden 100 yıl geçti. Bu anlamda Milli Mücadele’nin 100.yılı anısına Akhisar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bir etkinlik ile farkındalık yaratmak istedik.

Yeni nesle ve gelecek nesillere Milli Mücadele ruhunu kavratabilmek ve sağlıklı bir şekilde aktarabilmek için amaçladığımız şehir merkezinde bisiklet turu etkinliği düzenledik. Bizlere katılarak katkı sağlayan Belediye Başkanımız Besim Dutlulu’ya teşekkür ederiz” dedi.

Etkinlikle ilgili konuşan Başkan Dutlulu, “Ata’mızın bizlere emaneti olan özgürlüğümüzün 100. yılını Akhisar’ımızda gençlerimizle birlikte coşkuyla kutluyoruz. Akhisar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz tarafından Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen bisiklet turu etkinliğinde öğrenci kardeşlerimizle birlikte bisiklet sürdük ve pedallarımızı geleceğe çevirdik. Geleceğimizin teminatı gençlerimizle birlikte Akhisar’ımızın sokaklarında gerçekleştirdiğimiz keyifli etkinlik için öğrenci kardeşlerimize teşekkür ederim. Umudun yüzüncü yılı kutlu olsun” dedi.