Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın Akhisar’a düzenlediği bir dizi ziyaretler çerçevesinde Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret etti. Akhisar Genç İş Adamları Derneği’nin (AKGİAD) konuğu olarak Akhisar’da bulunan 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve ekibini Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi, Latif Çakmak, Ali Velestin ve daire müdürleri tarafından karşılandı.

Akhisar siyasi ve idari yapısından bahseden Belediye Başkanı Salih Hızlı; Akhisar Belediyepsor'un yaşadığı başarı hikayesinden de bahsetti. 13 milyona yakın zeytin ağacı olduğunu belirten Başkan Hızlı; tüm zeytin işletmelerini bir araya getirecek zeytin ihtisas organize sanayi bölgesi projesi ile atağa geçmeyi hedeflediklerini belirtti. Zeytin’de Akhisar'ın her konuda öncülük yaptığını belirten Hızlı; Gördes barajı sayesinde sulama işinde kolaylıkların sağlanacağını kaydetti.

İncil'de geçen ilk 7 kiliseden birisinin Akhisar'da olması tarihi zenginliği de ortaya koyduğunu ifade eden başkan Hızlı; bu bağlamda turizm çalışmalarına belediye olarak önem verdiklerini belirtti.
Bölgenin Dünya'da yatırım yapılabilir 3. şehirler arasında yer almasından dolayı sanayileşme yolunda gelişime sağladıklarını ifade eden Hızlı; bu sanayileşme olayını iyi planlamak istediklerini dile getirdi.

Akhisar'ın çok iyi değerlere sahip olduğuna vurgu yapan Talat; tarım ve sanayideki yapılanmasını aynen sürdürmesi gerektiğini ifade etti. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı makamında ilk kez Akhisar'da yapılan zeytin şekerini tatma imkanı bulan Talat çok beğendiğini ve lezzetli olduğunu ifade etti. Ziyaret sonunda Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, misafir ettiği KKTC 2. Cumhurbaşkanı Talat’a Akhisar’ı simgeleyen Zeytin ve Zeytinyağı şiltleri ile, Spor Toto Süper Lig’de mücadele veren Akhisar Belediyespor’un 45 numaralı “Mehmet Ali Talat” yazılı formasını takdim etti.