Akhisar Karahöyük Dağı yamacında çevre yolu güzergahında kalan zeytinlik arazisinin sahibinin imza vermediği ve bu yüzden yapımının durduğu iddia edilen çevre yolu, karayolları ekiplerinin çalışması ile tamamlanmaya başlandı.

Kamuoyunda iddia edilen ve bu iddialara dayandırılan çevre yolu yapımının durma aşamasına gelmesi sonucunda Devlet Karayollarının çevre yolu üzerinde kalan arazinin kamu yararına kararı neticesinde arazi sahibi ile anlaştığı ve imzayı attırttığı öğrenildi.

ÇALIŞMALAR NEDEN DURMUŞTU?

Daha önceden ortaya atılan iddialara göre arazi sahibinin çeşitli nedenlerden dolayı  imza atmadığı ve yolun  devam ettirilemediği ifade edildi.  İddialara göre arazi sahibinin muafakatname sözleşmesinde, sözleşme tarihinin bitişinin yazmadığı ve kamulaştırmanın ne zaman yapılacağı belli olmadığından imza atmadığı söyleniyordu. Kamulaştırma kanunlarına göre Devlet Karayolları istediği gibi kamulaştırıp projenin tamamlanması için inisiyatif alabileceği bilinmesine rağmen bu inisiyatif alınmamıştı.  Yol yapım çalışmalarının tekrar başlaması ise “bunca zamandır neden durdu”  sorusunu akıllarla getirdi.

SORUNU KİM ÇÖZDÜ?

Yine bir başka iddiaya  göre çevre yolu üzerinde kalan zeytinlik arazisi sahibi ile görüşen AK Parti Manisa Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyon Üyesi Recai Berber, arazi sahibi ile görüşmesi sonucunda çevre yolunun yapımına devam edildiği ve sorunların giderildiği ortaya atıldı. Konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmayan Ak Partili Berber’in konuya müdahil olup olmadığı ise bilinmiyor.

ŞİMDİ YAPILMASI SEÇİM YATIRIMI MI?

2010 yılından bu yana yapılması beklenen ancak henüz tamamlanamayan çevre yolunun 1 Kasım seçimlerine 1 aydan az bir süre kala devam edilmesi ise muhalif partilerden “bu bir seçim yatırımıdır” şeklindeki tepkiler gecikmedi.  Çevre yolunun tamamlanması ile birlikte Akhisar trafiğinde yaşanan sıkıntıda  büyük oranda çözüme kavuşacak.