Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisar ilçesini ziyaret ederek, ilçe Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Asfalttan yol yapımına, su depolarının yenilenmesinden düğün salonlarına kadar birçok hizmeti ilçede hayata geçireceklerini belirten Başkan Ergün, 2015 yılında yapılan çalışmaların üstüne katarak hizmetlerin zirve yapacağını müjdeledi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisar Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Eryılmaz, MASKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ersoy Arslan, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı ile Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinasyon Şube Müdürü Doğan Ensivri’nin de eşlik ettiği ziyarette Başkan Ergün, koordinasyon müdürlüğü çalışanları tarafından çiçekle karşılandı.

Muhtarlarla bir araya geldi

Tüm çalışanlarla tek tek tokalaşan Başkan Ergün, MASKİ ve 65 yaş ile engelli kart işlemleri için bekleyen vatandaşlarla bir süre sohbet etti. 65 yaş üzeri ve engelli kartlarının yanı sıra toplu ulaşım konularındaki yenilik nedeniyle teşekkür eden vatandaşlar, Başkan Ergün’e büyük ilgi gösterdi. Başkan Ergün, Akhisar Koordinasyon Şube Müdürlüğü binasında Akhisar Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan Gümüş, Hacıosmanlar Mahallesi Muhtarı Yusuf Çalımcı, Kobaşdere Mahallesi Muhtarı Buran Aktürk, Sazoba Mahallesi Muhtarı Önder Önlü, Sırtköy Mahallesi Muhtarı Sezai Günay ve Kızlaralanı Mahallesi Muhtarı Muzaffer Akçay’ı ağırladı.

Mahallelerde altyapı ve üstyapı çalışmaları tam gaz

Mahallelerine ve ilçelerine bekledikleri hizmetlerden fazlasını aldıklarını ifade eden Akhisar Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan Gümüş, Büyükşehir Belediyesi’nin geride kalan sürede Akhisar’a çok güzel hizmetler verdiğini belirterek, Başkan Ergün’e teşekkürlerini sundu. Hacıosmanlar, Kobaşdere, Sazoba, Sırtköy ve Kızlaralanı muhtarları da MASKİ Genel Müdürlüğü’nün mahallelerinde altyapı ve kanalizasyon çalışmalarını başlattığını belirterek, teşekkür ettiler. Altyapı çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz asfalt çalışmasının başlayacağını Başkan Ergün’den duyan muhtarlar, sevinçlerinin ikiye katlandığını ifade ederek, hizmetler nedeniyle teşekkür ettiler.

Su depoları yenileniyor

Su depolarının yenilenmesi noktasında kısa bir süre içinde ikinci bir 100 mahallelik ihale yapılacağını da müjdeleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Özellikle aşırı eskiyen mahallelerimizi belirleyerek, önceliğimizi bu mahallelere veriyoruz. Bazı mahallelerimizde bu depolar tamamıyla kullanılamaz hale gelmiş. O tür yerlerde yeniden inşa edeceğiz. Bunların da planlamaları yapılıyor” dedi. MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, muhtarlara ilçede yapılacak olan MASKİ çalışmaları hakkında bilgi verirken, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu da, 2016 yılı asfalt programında Akhisar’a yapılacak asfalt yatırımlarından bahsetti. Ziyaret sonunda muhtarlar, Başkan Ergün ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gıda bankaları açılıyor

Kısa bir süre sonra açılışı yapılacak olan Akhisar Gıda Bankası’nda da incelemelerde bulunan Başkan Ergün, Koordinasyon Şube Müdürü Doğan Ensivri’den başvuru sayıları hakkında bilgi aldı. Belli programla ilçelerdeki gıda bankalarının resmi açılışlarını yapacaklarını belirten Başkan Ergün, sosyal belediyecilik noktasında örnek olan gıda bankası projelerinin 17 ilçede hizmete açılacak olmasının mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Akhisarlı vatandaşlarla sohbet ederek, sorunlarını da dinleyen Başkan Ergün, ilçe programını noktaladı.