Akhisarpress.com - Aliağa’dan yola çıkan, Bergama, Kınık, Soma, Kırkağaç, Akhisar yolu ile Gördes’e giden Cehennem Tankı Akhisar Sındırgı karayolunda Gördes Demirci Kavşağında Akhisar Çevre Platformu, Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP), Gördes Çevre Derneği (GRÇEV) eylemcileri tarafından durdurulmuştu.

Karayoluna yapılan ek yere çekilen Cehennem Tankı için nöbet devam ediyor. Jandarma birliklerinin sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı kavşaktaki eylemcilere destek için Dikili eski belediye başkanı Osman Özgüven ve Dikili’li çevreciler de destek ve nöbet için geldiler.Cehennem Kazanı’nın Gördes’e gitmesi için özellikle dar dönemeçlerde de iş makineleri yol genişletme çalışmalarını aralıksız sürüyor.

Akhisar’a 12. Kilometre mesafede Gördes Demirci karayolunun başlangıç noktasında özel hazırlanmış yol üzerinde bulunan Cehennem Tankı için İlçe Jandarma komutanlığı ekiplerinde sabaha kadar nöbet tuttu. 5 ayrı çadırda sabaha kadar nöbet tutan çevrelerin lideri TURÇEP’li Avukat Hasan Nomak kardeşi Aysel Kuşkayalı ve arkadaşlarına Akhisarlılar kumanya ve içecek taşıdılar. Bu arada Manisa İl Jandarma alay Komutanı ile ilçe Jandarma Bölük komutanı da Cehennem Tankı’nın bulunduğu yerde, Jandarma ekiplerinin denetimini yaptı. Bazı yetkililer ile görüştü. Osman Özgüven ile birlikte Dikili’den gelen eylemciler, Gördes-Demirci karayolu üzerinde sloganlar eşliğinde Cehennem Tankı’nı yumurtalar attılar, yerlere yazılar yazdılar.