Ziraat Türkiye Kupası (B) gurubunda  Trabzonspor ile yaptığı  son maçta 2-0 yenilerek  veda eden Akhisar Belediyespor’ lige kilitlendi. Trabzon maçının  hemen ertesi günkü yapılan antrenmana sadece  MR çekilmesi için Zokara  katılmazken, sakatlıkları devam eden Vaz-Te ile Ahmet Cebe  hocalarının eşliğinde düz koşu yaptılar. Yine Trabzonspor maçında forma giyenler düz koşu yaptılar.

Göreve geldikten itibaren  kısa bir kamp döneminden sonra  antrenman ve taktkik çalışmaları yapmadan çok sık lig ve kupa maçları yaptıklarını söyleyen  teknik direktör  Roberto Carlos, “Şimdi sadece lige kilitlenerek hazırlanıyoruz. Teknik ekip olarak  biz 6 maçta 10 puan olarak  hedef seçtik. 2 Maçımızı oynadık. 2 puan aldık. 4 maçta 8 puan almak için elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz. Özellikle alacağımız bir galibiyet ile  bu hedeflediğimiz  puan 5’e düşecek.” Roberto Carlos  takımdaki oyuncuların üzerinde bir stres oluştuğunu tespit ettiğini, bunu en aza indirgemek için  özel bir program uyguladıklarını belirterek, “Ben ve ekibim  kaliteli ve futbol sevdası taşıyan bir ekip  yaratmak için yola çıktık. Bunu da en kısa zamanda  gerçekleştireceğiz.” Sivas maçı için “Sivas’ta çok önemli işler yaptığımı düşünüyorum. Ben onadan  yollanmadım. Kendi isteğim ile ayrıldım. Sivas’ta çok yakın dostlarım oldu.  Orada sevgi ile karşılanacağız. Centilmence bir mücadele olacağına eminim. Sivas’ta  çak kaliteli bir futbol seyircisi var. Sivas’a puan almak için gidiyoruz.” Dedi.

Akhisar Belediyespor bu gün 15 dakikası basına açık yaptığı çalışmadan sonra, yarın  sabah yapacağı bir ter idmanından sonra,  İzmir-İstanbul üzerinden  Sivas’a geçecek. Cuma günü orada yapacağı bir antrenman sonrası Cumartesi günü saat 13.30 da oynanacak maç için  kampa girecek.