18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü dolayısı ile Akhisar’da tören düzenlendi. Yeni Mezarlıkta bulunan Şehitlikte düzenlenen törende protokol, Şehit Aileleri, Gaziler ve öğrenciler katıldı. 

Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü'nün 100. yılı dolayısı ile Akhisar’da ilk tören şehitlik anıtında düzenlendi. Anıtta yapılan törene Kaymakam Kaan Peker, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutan Vekili Hava Kontrol İhbar Yarbay Çağatay Daldaban, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner çelenk koydu.

Günün anlam ve önemi konuşmasının ardından, Çağlak Anadolu Lisesi öğrencilerinden Nazlıcan Demir’in şiir okudu. Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ve Garnizon Komutan vekili Hava Kontrol İhbar Yarbay Çağatay Daldaban’ın Şehitlik defterini imzaladı. Akhisar Müftüsü Ramazan Orhanlı’nın Kur’an-ı Kerim ve dua okunmasının ardından Şehitlik ziyaret edilmesiyle buradaki program sona erdi. 

18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitleri Anma günü programının devamı Park İçi Sinema Salonunda Akhisar İmam Hatip Lisesi’nin organizasyonunda devam etti.