Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde başlattığı toplu ulaşım hamlesine 71 yeni otobüs ekledi. Otobüsler bugün akşamüzeri Akhisar’ın merkezinde dolaşarak halka tanıtıldı. 

Manisa’nın 17 ilçede 54 yeni güzergahta hizmet verecek olan 71 yeni otobüsün yaklaşık 14 milyon 427 bin 607 liraya mal olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, hedeflerinin yeni yılda trambüs projesini başlatarak, 2017 yılına kadar yeni ulaşım ağıyla Manisa’ya hizmet etmek olduğunu söyledi.

Ulaşımda radikal adımlar attık

Manisa’nın ulaşımıyla ilgili önemli ve kararlı atılımlar yaptıklarını vurgulayan Başkan Ergün, “Manisa’nın büyükşehir olmasının ardından ulaşımla ilgili de radikal adımlar attık. Bu kapsamda Manisa genelinde ulaşım ağlarının deyim yerindeyse röntgenini çektik ve bunun sonucunda yıllardır yapılamayan Ulaşım Ana Planlamasını başlattık. Tüm ilde bu çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. En kısa sürede de sonuçlanma aşamasına gelecek. Bunu yapmaktaki temel amacımız insan odaklı ulaşım sistemleri ile çevreye duyarlı, engelli dostu, erişilebilir, güvenli, konforlu, düşük maliyetli, hızlı, etkili ve tüm ulaşım odakları ile entegreli bir ulaşım ağı oluşturmaktı. Geldiğimiz bu noktada çalışmalarımızı tamamlamış olup, ihtiyaç duyulan tüm ilçelerimizde ulaşımla ilgili yeni güzergahları oluşturup otobüslerimizi halkımızın hizmetine sunuyoruz” dedi.

14 milyonluk yatırım 2,5 milyonluk kar

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ilk etapta mahallelerden ilçe merkezlerine toplu taşıma hizmeti vereceğini, bir sonraki adımını ise ilçeler arası ulaşım olarak planladığını kaydeden Başkan Ergün, “Bu kapsamda ilçeler arasında toplam 8 adet toplu taşıma güzergâhı belirlendi. Bu güzergahlar da şunlardır: Selendi-Kula-Salihli, Demirci-Gördes-Akhisar, Demirci-Köprübaşı-Salihli, Sarıgöl-Alaşehir-Salihli, Soma-Kırkağaç-Akhisar, Akhisar-Gölmarmara-Salihli, Akhisar-Saruhanlı-Manisa Merkez, Salihli-Ahmetli-Turgutlu-Manisa Merkez güzergâhlarında ulaşım hizmeti vermeye başlayacağız. Bu araçların tamamı DMO yoluyla hiçbir kredi kullanılmadan peşin olarak alınmıştır. Bu araçlar için ödenen miktarın toplamı 14 milyon 427 bin 607 TL’dir. Büyükşehir Belediyemiz KDV istisnasından faydalanarak 2 milyon 446 bin 973 TL tasarruf sağlamıştır” dedi.

Otobüsler engelli kullanımına uygun

Tüm yönetim ve çalışan kadrolar Manisa’ya hizmet ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, şunlara yer verdi: “Elbette geçişler nedeniyle bir takım sıkıntılar yaşanacaktır. Ancak biz bu sıkıntıları kısa sürede çözerek, vatandaşlarımıza temiz şehir, sağlıklı içme suyu, modern ulaşım ve yaşanabilir alanlar sunmanın çabası içerisinde olacağız. Anahtar teslim töreninin ardından hizmete sunacağımız yeni otobüslerimizde kameralı takip ve elektronik kart ödeme sistemleri bulunmaktadır. Alçak tabanlı, engelli ve yaşlılarımızın kullanımına uygun bu yeni otobüslerin Manisa’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor emeği geçen başta Ulaşım Daire Başkanımıza ve tüm çalışanlarına, Manulaş Genel Müdürümüze ve tüm çalışanlarına ilgili Karsan firması yetkililerine emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Yeni yılda yeni müjdeler

Yeni yılda yeni yatırımlarda, yeni sürprizlerde buluşacaklarını belirten Başkan Ergün, trambüs projesiyle ilgili tarih verdi. Hedeflerinin yeni yılda gerekli çalışmaları başlatmak olduğunu dile getiren Başkan Ergün, “Kent içi trafik sorununa önemli bir çözüm olacak trambüs projemize yeni yılda başlıyoruz. Hedefimiz 2016 yılı sonu veya 2017 yılına kadar çalışmalarımızı tamamlayıp, bu önemli ulaşım hamlesini Manisa’ya kazandırmaktır” dedi.