Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 75 hibe desteği ile kurulacak olan tünel tipi seraların montaj çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda Köprübaşı’nda 3 adet seranın temel betonu döküldü. Üreticilerden Nurcan Güren, ilk seraları olması nedeniyle heyecanlı olduğunu belirterek, “İnşallah hayırlı olur. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, desteklerin devamını bekliyoruz” dedi.

    Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yüzde 75 hibe desteği ile kurulacak olan 120 adet tünel tip seraların montaj çalışmalarına başlandı. Büyükşehir Belediyesi proje kapsamında 2 milyon 414 bin lira yatırım yapacak ve bu tutarın yüzde 75’i olan 1 milyon 810 bin lirası Manisa tarımına ve çiftçisine hibe desteği olarak verilecek. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, seraların beton atma töreni için Köprübaşı ilçesine gitti. Köprübaşı’nda ilk olarak Koordinasyon İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret eden Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç’e, Kırsal Hizmet Daire Başkanı Bircan Gençoğlu, Şube Müdürleri Gökhan Oğuz Kaya, Yılmaz Usta ve Mehmet Kaleli eşlik etti.

Seraların temel betonu döküldü

Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, daha sonra üretici Nurcan Güren’in arazisini ziyaret ederek üreticiler ile birlikte seranın temel betonunu döktü. Anahtar teslim kurularak üreticilere teslim edilecek olan seraların yüzde 75 hibe destekli olduğunu belirten Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, “Seralarımız 50 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde ve 4,20 metre yüksekliğinde. İl genelinde İl genelinde yapılacak olan bütün seraların tamamının inşaatını Kasım ayına kadar bitirerek üreticimize teslim edeceğiz. İsteriz ki daha çok çiftçimize tarımsal alanda destek olalım. Ama biz şimdilik bu kadarını yapabiliyoruz. Önümüzdeki sene tekrar gündemimize alarak çiftçilerimize desteğimizi sürdüreceğiz. Köprübaşı’ndaki bu seramızın da ailemize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu konuda çaba sarf eden Kırsal Hizmetler Daire Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah bu seralarımız bir an evvel hizmete girer ve vatandaşlarımız ile ilçelerimize katkıda bulunmaya başlar” dedi.

1 milyon 810 bin liralık hibe

         2017 yılında toplamda 120 adet sera desteğinde bulunulacağını belirten Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Bircan Gençoğlu ise, “Geçtiğimiz yıl da 100 adet sera desteğinde bulunmuştuk. 120 seranın maliyeti 2 milyon 414 bin lira civarında. Yüzde 75 hibe desteğini biz sağlıyoruz. O da 1 milyon 810 bin lira civarında bir tutar. Üreticimize hayırlı olsun. Bugün Köprübaşı’nda 3 adet seramızın betonunu döktük. Yarın da Demirci’de seraların betonlarını dökeceğiz” diye konuştu.

Üretici desteklerden memnun
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin asli görevleri arasında yer almaması rağmen kırsalda üreticilerin desteklenmesi anlamında çok ciddi projeleri olduğunu söyleyen Koordinasyon İşleri Müdürü Rahmi Erdem de, “2016 yılında da Köprübaşı’nda çilek üreticilerine 28 adet yüzde 100 hibeli sera desteğinde bulunulmuştu. 17 bin adete yakın zeytin fidanı desteği ve ceviz fidanı desteğinde bulunuldu. Üreticilerimiz bu desteklerden çok memnunlar. Bu noktada devamını bekliyorlar. Ben bu hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim” dedi. İlk seraları olması nedeniyle heyecanlı olduğunu ifade eden üretici Nurcan Güren de Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ederek, desteklerin devamını beklediklerini söyledi.