Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Akhisar’a sadece hayvan barınağının yapıldığı açıklamasına eski Akhisar Belediye başkanının tepkisine neden oldu.

Manisa Büyükşehir Belediye başkanı Cengiz Ergün, Manisa Gazeteciler Cemiyeti başkanı  Ertuğrul Aytaç’ın, Daire amirlerinin de katılımı ile  Manisa Merkez ve ilçelerinde görev yapan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle, (10 Ocak günü Manisa’da şehit cenazesi olduğu için bir ay gecikmeli) verdiği yemekli toplantıda yaptığı konuşmada il genelinde  yatırımlarda  Akhisar’da sadece  Hayvan barınağının yapıldığını açıklanmasına,  eski bir belediye başkanı olan, Akhisar Sağlık Eğitim ve Kültür (AKSEK) vakfı dönem başkanı ve Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Akhisar şube başkanı Hüsnü Kahraman’dan açıklama geldi.

Hüsnü Kahraman, Manisa Merkez’in  her geçen gün modernleştiğini, başkan Cengiz Ergün’ün çalışmalarını takdirle karşıladığını belirtip, “Sayın Cengiz Ergün’ün  uzun ve detaylı konuşmasının tam metnini dinledim ve  okudum. Merkezdeki ve özellikle  Alaşehir, Kula, Soma,Salihli ilçeleri başta olmak üzere, köprülü kavşaklar ve önemli yatırımları ve hazırlanan önemli projelerin arasında Akhisar’ın adının  sadece Hayvan Barınağının yapıldığını açıklaması  karşısında, eski bir belediye başkanı olarak üzüldüm. Büyükşehir  yasasının gereği olarak  yeni birimlerin oluşmasının tamamlanması aşamasında,  Akhisar Belediyesi ile  ilişkilerin istenen düzeyde gelişmemesinin ceremesini biz Akhisarlıların çekmemesi gerektiğine inanıyorum. Akhisar’da yapılması gereken kısa, orta ve uzun vadede  önemli işler ve yatırımları benim sıralamam her iki belediye başkanı varken üzerime düşmez. Fakat  bu soğuklukların bir an önce kalkması her iki belediye başkanımız ve Akhisarlılar için  yararlı  olacağına inanıyorum. Akhisar halkı kendi parası ile üvey evlat muamelesi görmek istemiyor. Akhisar Belediyespor’umuz Süper ligde 4. Sezonunda  başarılarına devam ediyor. 4 sezondur maçlarımızı Manisa’da oynuyoruz. Manisalılardan da ilgi görmüyoruz. Sanki Akhisar deyince Manisa’da  antipatik bir hava esiyor.  Yarım kalmış bir stadımız var. Eski belediye binamız  6-7 senedir adeta viraneye döndü. Hemen  karşısında  önemli bir bina olan Eski Kız Meslek lisemiz adeta çöplük gibi gözler önünde. Çevre yolumuzun yarısı bitti. Yarısı duruyor. Daha birçok sorun  sıralayabilirim. Büyükşehir belediyesinin ve başkanın bu gibi yatırımlara el atsın ve çözsün üretsin demiyorum. Fakat kurulacak olumlu diyalog ile  özellikle Ankara’da  birlikte hareket edildiğinin fark edilmesi gerektiğine eski bir belediye başkanı olarak inanıyorum. Akhisar’da aklı başında olan, özellikle genç nesilde, sitelere köşe yazısı yazanlarda  bu “Üvey Evlat Muamelesine” dikkat çekiyorlar.  En son Hakan Kesicilerin  yazdığı yazının ne kadar  yerinde olduğunu ve okuması  gerektiğine inanıyorum.” Dedi.