MANİSA Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na ilçeler ve merkezde kullanılmak üzere 56 yeni araç takviyesi yaptı. İlk etapta teslim alınan 30 adet aracın tanıtımı Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilirken, tanıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Büyükşehir yapılanmasının ardından sıra hizmete geldi. Halkımıza ayrım yapmadan en güzel hizmetleri ulaştırmanın çabasındayız. 17 ilçemizin tamamına ayrım yapmadan en güzel hizmetleri, en kısa zamanda ulaştırmanın yolu araç filosunu güçlendirmekten geçiyordu. Bizde bu doğrultuda modern araçları bünyemize kattık, katmaya devam edeceğiz. Manisa’mıza hayırlı olsun” dedi. 

Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte her alanda hizmet atağına kalkan Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara daha iyi hizmet götürebilmek adına araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Bu çerçevede İtfaiye Daire Başkanlığı’na 56 adet modern donanımlı yeni araç takviyesi yapan Büyükşehir Belediyesi, ilk etapla teslim alınan 30 aracın tanıtımını gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen araç tanıtım törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, daire başkanları, ilçe koordinatörleri, itfaiye personeli, firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Araç tanıtımında Şehzadeler Mehteri’de bir konser verdi. Araç tanıtım töreni şehitlerimiz için saygı duruşu ve istiklal marşını okunmasıyla başladı. Daha sonra söz alan itfaiye araçları tedarikçisi Volkan Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tecim, Türkiye’de hiçbir ilde bulunmayan en modern araçları Manisa’ya teslim etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Manisa’nın bu konuda şanslı olduğuna dikkat çeken Tecim, “Bir Manisalı olarak ilimizin hizmet sevdalısı bir başkana sahip olmasından dolayı gurur duyuyorum. Manisa’ya kazandırdığımız bu araçların Manisa’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yapılanma Sürecini Hızla Tamamladık

İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesine kazandırılan araçların tanıtım töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan sürecini hızla tamamladıklarından bahsetti. Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni sıfırdan ve Manisa ile birlikte büyükşehir olan illerin çok çok önünde oluşturduklarının altını çizen Başkan Ergün, “Herhalde 30 yıldır müteahhitlik yapmış olmamdan olsa gerek, bir şeyleri sil baştan oluşturmayı Cenab-ı Allah alnımıza yazmış. Geldiğimiz noktada çok şükür bu yapılanma sürecinin sancısını vatandaşımıza yansıtmadan tamamlamış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

Sıra Hizmete Geldi

Büyükşehir yapılanmasının ardından sıranın hizmete geldiğini ifade eden Başkan Ergün, “17 ilçemizin tamamına ayrım yapmadan en güzel hizmetleri en kısa zamanda ulaştırmanın yolu araç filosunu güçlendirmekten geçiyordu. Fen İşleri başta olmak üzere Sağlık İşleri, Kent Estetiği, Çevre Koruma ve Kontrol daire başkanlıklarımız gibi tüm daire başkanlıklarımızın araç ve ekipmanlarını A’dan Z’ye yeniledik. Büyükşehir olmamızla birlikte kurulmuş olan MASKİ Genel Müdürlüğü’müze ihtiyaç olan tüm araçları sağladık. Cenaze araçları, iş makineleri, kanal araçları gibi son model araçları bünyemize kattık. Vatandaşlarımızın sorunlarına ve şikâyetlerine anında yanıt verebilmek için bu tür araç ve gereçlerin ne kadar önemli ve etkili olduğunun bilincinde olarak bu yatırımlarımızı yaptık” diye konuştu.

30 Araç Teslim Alındı

Konuşmasında İtfaiye Daire Başkanlığı’nın filosuna dahil olan araçlarla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, “56 adet özellikle ve ekipmanlı itfaiye araçları alım ihalesini 2014 yılı Aralık ayında gerçekleştirmiştik. 19 milyon 865 bin TL bedel üzerinden ihalesi gerçekleşen bu yatırımımızda KDV teşviği alarak 3 milyon 575 bin 700 lira gibi bir paranın belediyemiz kasasında kalmasını sağladık. Yapılan ihale kapsamında 1 adet 55 metre merdivenli itfaiye aracı, 20 adet ilk müdahale aracı, 15 adet arazöz, 10 adet 28 metre merdivenli araç, 6 adet çok amaçlı itfaiye aracı, 4 adet 13 tonluk su tankeri olmak üzere toplam 56 adet aracın ihalesi yapılmış ve ilk etapta bugün 30 adet aracımız teslim alınmıştır. İkinci etapta da 26 aracı teslim alacağız. Yine bu ihale kapsamında itfaiyemizin yangın ve kurtarma hizmetlerinde kullandığı 2 milyon lira değerinde malzeme temini gerçekleştirilmiştir. Yine bu kapsamda 56 adet araç telsizi ve 56 adet el telsizi olmak üzere 112 adet telsiz temin edilmiştir. İtfaiye ve diğer birimlerimizin de görüşme yapabileceği il genelini kapsayan dijital telsiz haberleşme sistemi için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

İlçelere 31 Müfreze İnşaatı

İtfaiye Daire Başkanlığı’nın daha iyi hizmet sunabilmesi için 5 ilçede kapanan beldelere toplam 31 adet müfreze inşaatının yapım ihalelerini tamamladıklarını dile getiren Başkan Ergün, “Tahmin ediyorum 1-2 hafta içinde inşaat çalışmalarına başlanacak. Bu inşaatlarında tamamlanmasıyla mevcut gruplarımızla birlikte 54 noktadan itfaiyemizin kısa sürede olaylara müdahalesini planladık. Halkımızın can ve mal güvenliği için önemli bir görev üstlenen itfaiyemizin daha güçlü olması için mevcut imkânlarımızla birlikte bundan sonra da en iyisini yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ayrım Yapmadan Hizmet

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ağının büyüdüğünün farkında olduklarını sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Biz bu hizmet ağına ayrım yapmadan en güzel hizmetleri ulaştırmanın çabasındayız. Tüm bölgelerimize altyapı, asfalt gibi belediyecilik hizmetlerinin yanında insanlarımızı mutlu edecek önemli projelerimizi de bir bir hayata geçiriyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıydı, bundan sonra da öyle olacak. ben bu vesileyle itfaiyemiz bünyesine kattığımız yeni araçların hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah herhangi bir felaket olmaz ve bu araçları kullanmak zorunda kalmayız” şeklinde konuştu.
Araçları İnceledi Bilgi Aldı
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e konuşmasının ardından Volkan Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tecim, araçların temsili anahtarını teslim etti. Daha sonra okunan dualar eşliğinde kurban kesilirken, araçların hayırlı olması temennisinde bulunuldu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, teslim töreninin ardından yeni araçları inceledi.  İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül ve firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Ergün, yeni araçların Manisa’ya hayırlı olması temennisinde bulundu.