Akhisar Muhtarlar Derneği, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret etti. Büyükşehir yasasının kabulünün ardından Akhisar’ın Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlanması ile tüm köy muhtarlarının da Akhisar Belediyesinden sorumlu olacağının ardından merkez ve köy muhtarları belediye başkanı Hızlı’yı makamında ziyaret etti.

Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan Gümüş, Doğankaya köyü muhtarı İsa Demirel, Kızlaralanı Köyü Ahmet Akarlı, Hamidiye Köyü Muhtarı Erol Yıldırım, Şeyhisa Mahallesi Muhtarı Zarif Süzgün, Dingiller Köyü Muhtarı Erdoğan Demirel, Sağrakçı Köyü Muhtarı Hüseyin Şen, Moralılar Köyü Muhtarı Yılmaz Kırbaş, başkan Hızlı’yı makamında ziyaret ederek, Büyükşehir öncesi bilgi alışverişinde bulundular.

Muhtarlar adına söz alan Dernek Başkanı İhsan Gümüş özelikle şehir içerisinde özellikle gece geç saatten itibaren tinerci diye tabir edilen kişiler tarafından halkın büyük sıkıntı yaşadığını dile getirerek; Büyükşehir kapsamında yapılabilecek noktalar hakkında bilgiler aktarıldı.

Akhisar Belediyesi olarak bir çalışma içerisinde olduklarını dile getiren Başkan Salih Hızlı şöyle konuştu; “Büyükşehir yasası kabul edildikten sonra çalışmalara hemen başladık. İlk olarak bir üniversite ile anlaşarak tüm merkez ve köy muhtarı ile Büyükşehir yasasını da elimize alarak oturup konuşacağız. Yani bir yıl önceden planlarımızı yapmış olacağız, eğer önceden bir plan yaparsak, Büyükşehir olduktan sonra hiçbir sıkıntı yaşamayız. Tüm köylerimizin envanterini çıkarıp tüm bilgilerini bir dosyada toplayacağız. Bu aşamada sizlerin de farklı önerileri olursa onlara da her zaman açığız” dedi.