Akhisar Ticaret Borsası (ATB), İŞKUR arasında imzalanan protokolle “Hizmet Noktası” kurulmasının ardından iş dünyası çevresine, milli istihdam seferberliği kapsamında devlet teşvikleri hakkında bilgilendirme yapıldı. İŞKUR Akhisar İlçe Müdürü Yunus Yorgancılar, “İş dünyasının devletimizin sunduğu bu önemli desteklerden yararlanmasını istiyoruz” dedi. ATB Meclis Başkanı Bahattin Alkın da hedeflerinin güçlü bir ekonomi olduğuna dikkat çekerek, “İstihdam demek, mutlu bir toplum demektir. Üreten ve çalışan bir toplumun ekonomisi de güçlü olur” diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Hükümetin başlattığı istihdam seferberliğine Akhisar Ticaret Borsası da İŞKUR Hizmet Noktası oluşturarak destek verdi. İŞKUR arasında imzalanan protokolle Akhisar Ticaret Borsası bünyesinde İŞKUR  Hizmet Noktası kuruldu. Geçen hafta imzalanan anlaşmanın hemen ardında da dün Akhisar İlçe Müdürü Yunus Yorgancılar ile SGK uzmanlarının katılımıyla milli istihdam seferberliği kapsamında destek ve teşviklerin sunumları yapıldı. Yorgancılar, İŞKUR Mesleki Eğitim Kursları, İşbaşı Eğitim Programı, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri, Girişimcilik Eğitim Programı gibi birçok alanda işletmelere destek verildiğini hatırlatarak işverenleri bunlardan yararlanmaya çağırdı.

Yorgancılar,  istihdamın artırılması için işbaşı eğitim programlarının da yaygınlaştırılması gerektiğini ifade ederek “Bu programda yanında en az iki kişi çalıştıran bir işveren, Müdürlüğümüze gelip işbaşı eğitim programlarına başvuru yaparsa yanına işe aldığı kişinin eğitim süresince giderlerinin büyük bölümü devlet tarafından karşılanıyor. Çalışanın eğitiminden sonra istihdama devam ettiği sürede de sosyal güvenlik primi ödemelerine devlet desteği devam ediyor” dedi. Eğitim programlarını tamamlayan 18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük kişilerin program sonrasında 3 ay içinde işe alınması durumunda işverenlere bulundukları sektöre göre 30 ile 42 ay arasında değişen süreyle SGK prim desteği verildiğini belirten Yorgancılar, 30 yaşından büyüklerin istihdamında ise 6 aydan 30 aya kadar sigorta prim desteği verildiğini söyledi.

ALTIN FIRSAT
ATB Meclis Başkanı Bahattin Alkın da işverenlere seslenerek Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin istihdam olduğunu, iş ve işçiye buluşturmak adına hayata geçirilen milli istihdam seferberliğini bir fırsat olarak gördüklerini söyledi. Bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğine dikkat çeken Alkın, “Çalıştıracağınız her işçi için devletin sunduğu teşvikler, sizin yükünüzü hafifletecek. Ayrıca üretim artacak ve daha çok kazanacaksınız. Bu hem işçiye hem işverene sunulan altın bir fırsat. Toplumsal refahın artmasına yönelik büyük bir adım olan bu seferberlik, mutlu bir toplumun da anahtarı. Çünkü istihdam demek, mutlu bir toplum demektir. Üreten ve çalışan bir toplumun ekonomisi de güçlü olur” diye konuştu.