555. Çağlak Festivali kapsamında Akhisar Belediyesi’nin davetlisi olarak gelen Bosnalı misafirler 13 Mayıs günü Soma’da meydana gelen faciada hayatını kaybeden şehit madencilerin mezarlığını ziyaret ederek ailelere taziye ziyaretlerinde bulundu.


Bosna-Hersek’in Prusac köyünden ve Elçi İbrahim Paşa Medresesi öğrencilerinin de katıldığı heyet Soma Belediye mezarlığında oluşturulan Madenci Şehitliğini ziyaret ederek dualar etti. 

Bosna’dan gelen heyete başkanlık yapan Elçi İbrahim Paşa Medresesi öğreticisi Leyla Beso Hlaskiç Soma’da yaşanan faciadan dolayı çok üzgün olduklarını ve acıları paylaştıklarını dile getirerek “yaşanan facia nedeniyle ortaya çıkan duyguları ifade etmek çok zor. Ülkemizdeki sel felaketi de bizleri fazlasıyla üzdü. Festival kapsamında geldiğimiz Akhisar’da düzenlenecek olan festival Soma faciası ile iptal edildi. Bizlerde buradaki kardeşlerimizin acısı paylaşmak için burada bulunuyoruz. Onlar için ellerimizi açıp dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Allah geride kalan ailelerine sabırlar versin” dedi.

Akhisar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu önderliğinde Soma Maden Şehitliği ziyareti yapan Bosna heyeti daha sonra Soma merkezde bulunan iki acılı aileyi evinde ziyaret etti. Burada Bosnalı heyet aileleri ile acılarını yakından paylaşması ile gözyaşları sel oldu. Evlerinde aileleri ziyaret eden Bosna heyeti yine dualar ederek başsağlığı dileklerinde bulundu. Aile ziyaretleri ardından Bosnalı grup Soma Belediyesi’nin konuğu oldu. Soma Belediye Meclis Salonunda toplanan Bosnalı grup burada Soma Belediye Başkan Yardımcısı Sabır Tuna ile buluşarak son durum hakkında bilgi aldı. Tuna Soma ve Türk milleti olarak büyük bir travma yaşadıklarını acılarını paylaşan Bosnalı heyete teşekkür etti.