Akhisarpress.com
(VİDEO HABER)

 

22 Ağustos Çarşamba günü Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar köyünde askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen 4 mayının patlatılması sonucu 5 asker şehit, 7 Asker ise yaralandı. Yaralı Askerlerden biri ise Akhisar’ın Beyoba Beldesinden idi.


Hakkari Şemdinli’de Uzman Çavuş olarak görev yapan Beyobalı Mehmet Can Kabaktepe mayınlı saldırı sonucu olaydan ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Olayın ikinci gününe kadar yaralı askerden haber alamayan Beyobalı ailenin yüreğine su serpen ise onları ziyaret ederek verdiği müjdeli haber ile Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Özgür Özel oldu.


Akhisar’ın Beyoba beldesinde yaşayan aile olayın ardından çocuklarının durumu hakkında kimseden bir bilgi alamayınca devreye Manisa Milletvekili Özgür Özel girdi. Milletvekili Özel çabaları sonucunda yaralı Gazi Mehmet Can Kabaktepe’nin tedavi gördüğü Van Yüzüncüyıl Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile irtibata geçerek yaralı Askerin durumu hakkında geniş bilgi aldı.


 22 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Can’ın iyi olduğu müjdesini ilk olarak Dedesi İshak Talay’a veren Milletvekili Özel, “Gazimizin doktoru Hasan Ekim ile Bizzat telefonda görüştük, Doktor bey ile yaptığımız görüşmede kendisi bana çok şanslı olduğumuzu, çünkü gazimizin vücuduna giren kurşunun omuriliğinden sadece birkaç milim uzağına isabet ettiğini ve herhangi bir sakatlık durumunun söz konusu olmadığını belirtti. Aldığım bir diğer müjdeli haber ise askerimizin 1 hafta içerisinde sağ salim taburcu olup sizin yanınıza gelmesi oldu. Bu yüzden endişelenecek hiçbir şey yok siz gönlünüzü ferah tutun, en ufak bir gelişme olursa doktor bey benimle iletişime gececiğini bildirdi. İnşallah gazimizi hep birlikte karşılayacağız ” dedi.


Yaralı Asker’in ailesini ziyaret eden Milletvekili Özel, Mehmet Can Kabaktepe’nin Annesi Semra Talay’a da aynı müjdeyi verdi. Aldığı bu müjdeli haber ile duygulu anlar yaşayan Anne Talay göz yaşlarına hakim olamadı.


Ziyaret sırasında bir sürpriz daha yaşandı. Yaralı Asker Mehmet Can Kabaktepe ailesini telefonla aradı. Sürpriz telefonla sevinçleri ikiye katlanan aile bireyleri Milletvekili Özel’e teşekkürlerini ifade ederken zor anlar anlar yaşadı.


Telefonda yaralı asker ile de görüşen Milletvekili Özel, geçmiş olsun dileklerini bizzat kendisine iletti.

Ziyaretin ardından çarşı esnaflarını da dolaşana Özel, halkın sorunlarını dinledi.