Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, Akhisar Bakkallar ve Benzerleri Esnaf Odası’nı ziyaret ederek ‘BakkalKart’ projesi hakkında bilgiler verdi. Akhisar’da ekonomik yönden ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlara, içerisinde belli bir miktar para bulunan BakkalKart vererek, gıda ve kırtasiye gibi ihtiyaçlarını bakkaliye ve benzeri esnaflardan karşılamalarını sağlayacaklarını söyleyen Dutlulu, hem gelir seviyesi düşük olan ailelere yardımcı olacaklarını hem de küçük esnafın kazanmasına yardımcı olacaklarını dile getirdi.

“DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIMIZA DESTEK OLACAĞIZ”

BakkalKart projesini bakkallar ile işbirliği içerisinde hayata geçireceklerinin altını çizen Besim Dutlulu şu ifadelere yer verdi: “Bildiğiniz gibi belediyelerin bazı sosyal yardım hizmetleri oluyor. Bizim sosyal projelerimizden birisi de ‘BakkalKart’ projesi. Bakkallar ve Esnaflar odalarımızla protokol imzalayıp, esnafımıza danışarak ‘BakkalKart’ projemizi hayata geçireceğiz. Ekonomik yönden ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımıza, içerisinde belli bir miktar para bulunan BakkalKart vererek, gıda ve kırtasiye gibi ihtiyaçlarını bakkaliye ve benzeri esnaflarımızdan karşılamalarını sağlayacağız.  Biz dar gelirli vatandaşlarımıza ekonomik açıdan destek olmak istiyoruz. Sağ elin verdiğini sol elin görmediği bir anlayışla hizmet verecek bu projede vatandaşlar BakkalKart’a yüklenen bakiye ile alışverişlerini yapabilecekler. Bakkallarımız ve bakkallar odamızla birlikte hareket ederek, onlarla diyalog halinde bu projeyi yapacağız.”

KÜÇÜK ESNAFIN TİCARET FAALİYETLERİ DESTEKLENECEK

Akhisar’daki dar gelirli vatandaşların ve küçük esnafın bütçesine destek olmak açısından BakkalKart projesinin önemine vurgu yapan Besim Dutlulu, proje hakkında detaylar verdi. Dutlulu, şu şekilde konuştu: “İçerisine her ay belli bir miktar para yüklenecek BakkalKart sayesinde, ihtiyaç sahipleri esnaflardan alışveriş yapabilecekler. Bu kart ile aileler, gıda yardımının yanında, ihtiyaç durumlarına göre değişik aralıklarla temizlik ve kırtasiye ihtiyaçlarını da esnaflardan karşılayacak. Bu proje sayesinde Akhisar’daki küçük esnafın ticari faaliyetleri de desteklenerek ekonomiye katkı sağlanacak. İnşallah nasip olursa seçimlerden sonra sizinle birlikte çalışmayı çok isteriz.”

“BU PROJEYLE ESNAFIN DA YÜZÜ GÜLECEKTİR”

Bakkallar Odası Başkanı Zafer Kara, bu proje ile esnafın da yüzünün güleceğini belirterek, şu açıklamalarda bulundu: “Çok güzel düşünülmüş bir proje. Bizim 900’ün üzerinde üyemiz var. Akhisar’daki diğer esnafları da işin içerisine katarsak 7 bin 500 esnaf var. İlçemizdeki esnafların gelirine baktığımız zaman, kazançlarının istenilen oranda olmadığı herkes tarafından görülüyor. Bu noktada belediye ile esnaflar arasındaki iş birliğine çok önem veriyoruz. Bahsettiğiniz proje ile esnaflarımızın da yüzü gülecektir.”

BELEDİYEDE ESNAF BİRİMİ OLUŞTURULACAK

Esnaf ve Belediye arasındaki işbirliğine oldukça önem verdiğini dile getiren Besim Dutlulu, 31 Mart yerel seçimlerden sonra yönetime geldikten sonra belediye bünyesinde esnaf ile belediye arasında işbirliğini sağlayacak bir birim oluşturacaklarını söyledi. Dutlulu, “Akhisar Belediyesi bünyesinde, ilçede ticaret yapan esnaf ile diyaloğu sağlayacak bir birim oluşturarak, hem esnafımızın sorunlarına çözümler bulacağız hem de esnafımızdan gelen yeni proje önerilerini değerlendirerek Akhisar’ımızın ekonomisine katkı sağlayacağız” dedi.