Akhisarpress.com/ÖZEL - Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın makamında, Başkan Yardımcısı Latif Çakmak ile CHP’li Meclis üyesi Mustafa Yaşar Kalemler, Belediye Düğün Salonunun ihtiyaç sahibi bir vatandaşa ücretsiz verilmesi ile başlayan tartışma çıktı. AKP’li meclis üyesi Zafer Aşkın’ın da bulunduğu ortamda, Latif Çakmak, “Benim hakkımda dedikodular ve iftiralar söylüyormuşsun” deyince tartışma itişip kakışmaya dönüştü. Başkan Hızlı ve Aşkın’nın araya girmesi ile taraflar yatıştırıldı. İtişip kakışmada elinin çatladığını, bir haftalık rapor aldığını söyleyen M.Yaşar Kalemler, “Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın makamında belediye başkan yardımcısı Latif Çakmak tarafından saldırıya uğrayıp darp edildim.” Diye basına açıklama yaptı.

CHP’li Belediye Meclis Üyesi M.Yaşar Kalemler yaptığı açıklamada, ekonomik sıkıntısı olan bir vatandaşın kendisine baş vurduğunu, düğünü için Belediye Düğün salonunu ücretsiz verilmesini istediğini, bunu da Başkan Salih Hızlı ve konu ile ilgili başkan yardımcısı Latif Çakmak’a ilettiğini belirterek, “Para yatmadan bedava düğün salonun verilmeyeceği söylendi. Bende bazı şartlarda verildiğini söyledim. Başkan Hızlı’nın makam odasında aramızda tartışma çıktı. Bende “işinize geldiği gibi davranıyorsunuz” deyince Agresif davranarak benimle üzerime yürüdü ve saldırdı. Ve darp etti. Sağ bileğimde çatlak oluştu. 7 günlük çalışamaz raporu verdiler. Bu davranışın şahsıma yapılmış bir hareket olarak görmüyorum. CHP’ye ve Akhisar halkına yapılmış bir saldırı ve darptır. AKP’nin sosyal belediyecilik anlayışını vatandaşlarımızın takdirlerine bırakıyorum.” Dedi.

M.YaşarKalemler’in darp edilmesi konusunda bilgisine baş vurduğumuz başkan yardımcısı Latif Çakmak, “Yaşar Kalemler ücretsiz düğün salonu için baş vurdu. Kendisinin de Plan Bütçe Komisyon üyesi olduğu söyleyerek böyle bir uygulamanın olmadığını ve Nikah Memurluğumuza baş vurmasını istedim. Başkanımızın odasında karşı karşıya gelince konu yine gündeme geldi. Yasal açıdan olmayacağını tekrarladım. Bu arada Galericiler Sitesinde benim özel hayatım hakkında ve rüşvetle iş yaptığıma dair iftiralar attığını söyleyince sinirlendi. Yüzleşme istedim. Karşılıklı ayağa kalktığımız anda, Başkanımız Salih Hızlı ve Meclis Üyemiz Zafer Aşkın araya girerek ayırdılar. Her ikimizde sakinleştikten sonra odayı terk ederken el sıkışarak vedalaştık. Elinin nasıl çatladığına bir anlam veremiyorum.” Latif Çakmak düğün yapacak kişinin durumunu tetkik ettirdiklerini belirterek, “O ailenin yapacağı düğün için salonun kiralanma ücreti olan 600 TL’yi şahsım olarak ben yatırdım.” dedi.

M.Yaşar Kalemler, özel hayat ilgili ve iftiralar konusunda belgeler topladığını daha sonra açıklama yaparak hukuk yollarına başvuracağını belirtirken, “Başkan yardımcısı Latif Çakmak’ta, yapılan iftiraları hukukçular ve partinin üst kademeleri ile görüştükten sonra değerlendirme yaparak mahkemeye başvurabileceğini söyledi.