Akhisar Futbol Adamları Derneği Şubesi (TÜRFAD) başkanı eski belediye başkanlarından Hüsnü Kahraman ve yönetim kurulu üyeleri, yapımı adeta yılan hikayesine dönen AKHİSAR ARENA stadı inşaatını yapan, Hayranoğulları İnşaat Firmasının stat şantiye şefi, 19 yıllık İnşaat Mühendisi Müjdat Şara’dan geniş bilgi almak üzere bir toplantı yaptı. 

2 saatlik toplantıdan sonra Şantiye şefinden, teknik ve değişik sorunlar hakkında bilgi aldıklarını söyleyen Hüsnü Kahraman kamuoyunun ve beklenti içinde olan Akhisarlı futbolseverleri doğru bilgilendirmek için açıklama yapmanın yerinde olacağını belirterek, “Bize önemli bir vakit ayıran şantiye şefi inşaat mühendisi Müjdat Şara çok önemli bilgiler verdi. İhale aşaması günlerinden başlayarak, Akhisarlı olan Adnan Kazmaoğlu’nun, avam mimari projesi, detay proje yapılmak üzere ihale edildiğini, ihaleyi Ankara’dan ARKAT Mimarlık, Mühendislik, Müşavirlik Limitet Şirketinin aldığını öğrendik. İhaleyi veren Akhisar Belediye başkanlığı ve dolayısıyla Fen İşleri müdürlüğünün ARKAT’ı denetlemekle görevli olduğunu, Proje İhalesi ve Müşavirliğini alan ARKAT’ın Bir çok eksiklikleri ve yanlışlıklarının Hayanoğlulları İnşaat tarafından tespit edilip Belediye ve dolayısıyla ARKAT’ın  aylarca ve halen cevap vermediklerini, Belediye ve  ihaleyi alan firma yetkililerinden gerektiği gibi destek sağlayamadıkları için sorunların artarak devam ettiğini şantiye şefi Müjdat Şara bize ifade etti.

ARKAT Mimarlık, Mühendislik, Müşavirlik şirketi her ne kadar ihaleyi veren Belediye’ye karşı sorumlu olmasına rağmen birinci derecede işi savsakladığı ve yanlışlıkları düzeltmediği kanısına vardık. % 61’i biten Akhisar Arena stadının bundan sonraki aşamaları için İhaleyi alan firma ARKAT ve Akhisar Belediye başkanlığının kamuoyuna doyurucu bir açıklama yapması gerektiğini, TÜRFAD Akhisar şubesi yönetimi olarak bekliyoruz. Akhisar’ımız için çok büyük bir yatırım. Ayrıca örnek bir takım olan Akhisar Belediyespor’umuz Spor Toto Süper liginde 4. Sezonuna başladı.  Futbolu sevsin sevmesin her Akhisarlı stadımızın bir an öne bitirilerek hizmete girmesi karşısında mutlaka mutlu olacaktır. Akhisar Arena’nın bu sezonda bitmeyeceğine inandığımız için hiç bir kurum ve özellikle Akhisar Belediyemiz, siyasi hesap yapmadan hareket etmelidir.

Alınacak radikal ve seri kararlar sonucu en az gelecek sezon maçlarımızı Akhisar’da oynamamızı sağlamalıdır. TÜRFAD Akhisar şube yönetimi olarak hiçbir art düşünce içersinde olmadan, belediyemiz ile yüklenici firma arasında, üzerimize bir görev düşerse, verilirse, diyalog ortamının sağlanmasına yardımcı olmaya hazırız.” Dedi.