AK Parti Akhisar İlçe Danışma Meclisi toplantısında konuşan Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı, Akhisar’daki yapımı geciken yollar ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı; “Biz üçüncü dönemdir Akhisar’da belediye iktidarındayız. İlk iki dönemimiz sonrası üçüncü dönemde bir büyükşehir yasası ile birlikte farklı bir noktaya eğrildik. Bir şikayet olsun diye söylemiyorum ama durumlar değişti belediye hizmetleri açısından geçici de olsa insanlarımız algılama sıkıntısı yaşadı. Aslında büyükşehir yasası ruhu itibariyle mutlaka çıkarılması gerekli bir yasaydı detay sıkıntıların olduğunu söylüyoruz. Onların düzeltilmesi konusunda Milletvekillerimizde büyük gayret sağlıyorlar. Büyükşehir yasasının gelmesiyle birlikte belediyecilik hizmetleri ikiye ayrıldı. Örneğin daha önce iller bankasından 7 lira geliyorsa büyükşehir yasasından sonra 10 lira gelmeye başladı. Bu olumlu fakat olan şey daha önce 7 liranın hepsi Akhisar belediyesine gelirken şimdi 5 lirası 4 lirası gelmeye başladı büyükşehire de bu 5 liranın yada 6 liranın bir kısmı da gitmeye başladı.  Belediyecilik hizmetlerinde gelen paranın miktarı artmasına rağmen belediyecilik hizmetlerinin Akhisar’a gelen kısmı düştü bu da normaldir çünkü görev paylaşımımızda oldu. Burada eksik varsa ve bunun olduğu her platformda söyleniyor bunu iyi niyetle söylüyorum büyükşehir belediyesinin geçiş süreci bu koordinasyonun Akhisar’a gelen payların Akhisar’a dönüşünün yeteri miktarda sağlayamamasından kaynaklanan bir kısımdır. İnsanlarımızın eski Akhisar belediyesinden hizmet alırken ki alışkanlıkları bize en kısa sürede ulaşmaları durumlar sebebiyle de yine de biz bu tabloyu anlatmakta zorluk çekiyoruz. Sonuçta başka bir idarenin bize ait olmayan paralar onların elinde harcama yetkisi bizde değil eğer bir eksiklik söz konusuysa bu tablodan kaynaklanan bir eksiklik. Ama biz Akhisar belediyesi olarak eskiden 86 tane köyümüz 9 tane beldemiz ve 14 tane mahallemiz vardı toplamda 109 tane mahallemize kendi imkanlarımız çerçevesinde adaletlice hizmet etmeye gayret ediyoruz.

EKSİKLERİ DİYALOGLA ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ

Eksikliklerimiz neyse bunları diyalog kanalıyla anlatmaya çalışıyoruz. İnşallah büyükşehir yapılanması biter daha sağlıklı bir yapıyla hizmet etmeye başladığında bu toplam belediyecilik hizmeti inşallah insanlarımıza daha sağlıklı bir şekilde ulaşır. 

3 CADDEYİ BÜYÜKŞEHİR’E VERDİK

Akhisar’da yaşadığımız 3 caddemizin büyükşehir tarafından talep edilmesi, yine biz destek olduk onlar gerçi talep etmişlerdi alacaklardı ama biz işlerin daha hızlı yürümesi açısından bu 3 tane caddemizin büyükşehire verilmesini kabul ettik. Hatta ihaleleri hızlı yapılabilmesi için buranın merkez olmasına ilişkin biz yazıda verdik. Burası merkezdir buradaki işlerin bir an önce hızlı yapılması ile ilgili ihaleleri yapabilmişlerdir. Kendileriyle görüştüğümde anıtlar kuruluna takıldıklarını söylediler. Buna benzer eksiklikler ve şeyler sebebiyle bu 3 tane caddenin yapımı hala gecikmiş durumda biz bunu diyalog yoluyla çözmeye ve bir an evvel bitirilmeye çalışıyoruz. Onlardan aldığımız geri dönüş bu. 

AKHİSAR’IN HER YERİNDE KAZILAR VAR

Birde yine Akhisar’da yapılan bir kazı var AYKOME alt yapı koordinasyon merkezinin izniyle yapılan bize de şifayen söylenmiş olan bir ihtiyaç olduğu söylenen ve şuanda Akhisar’ın her tarafında yapılan bir kazı var. Bu kazı ile ilgili de ciddi sıkıntılar var. Bunların geri dönüşleri büyükşehirden daha çok bize oluyor. İnsanlar bizi bulabildikleri için bize muhatap oluyorlar. En son büyükşehir meclisinde konuştuğumda bu koordinasyonun daha iyi sağlanacağının sözünü verdiler. Kazı sonrasında en az birkaç gün içinde bunların tamiratının yapılmasını söyledim. Onlarda bunu kabul ettiler bu aksaklığa tekrar bakacaklarını söylediler. Bunu da basın yoluyla insanlara izah edilmesi gerektiğini söyledim. Onlarda kabul edip basın yoluyla açıklama yapacaklarını söylediler. 

HALA İSTEDİĞİMİZ SENKRON YOK

Akhisar belediyesinin büyükşehir belediyesinin bu iş farklılıkları sebebiyle hala istediğimiz seviyede bir senkron yok bunun farkındayız bunu biliyoruz. Ama bunun büyükşehir yasasının doğru kavranılmasıyla ilçelerimize daha iyi hizmetler getirilebilmesinin mümkün olduğunu biliyoruz ve bunu sağlamaya çalışıyoruz. 

STAT YENİ SEZONA BİTECEK

Akhisar’da stat inşaatımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu güne kadar hep boynu bükük olarak insanlara anlatmaya çalıştığımız meselede daha rahat ve daha iyi konuşabiliyoruz. Bir aksilik olmazsa önümüzdeki sezon Akhisarspor’umuz maçlarını Akhisar’da oynamaya başlayacak. Bunun da müjdesini buradan vermek istiyorum.

YARIM KALAN BÜTÜN İŞLER BİTECEK

Akhisar’da devam eden yarım kalan bütün işlerimiz yolundadır. Çevre yolumuz, demiryolumuz, barajımız, göletimiz, gençlik merkezinin inşaatları tekrar hızlı bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki günlere yetişecektir ve Akhisar’ımız ciddi bir nefes alacaktır. Akhisar Belediye’mizin büyük ortağı olduğu Zeytin İhtisas Organize Sanayi bölgemiz çok iyi bir şekilde yapılandı. Orada 50 tane yeni fabrikamız hizmet vermeye devam edecek. 15 milyon tane zeytin ünvanına sahip bir ilçe inşallah buradan her anlamda daha zengin olarak çıkacaktır.” Dedi.