İlçelerin sorunlarını ve çözüm önerilerini tespit etmek amacıyla Akhisar’a gelen Manisa Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu ile Kent Ekonomisi ve Sivil Toplum Kuruluşları Komisyonu üyeleri ilk olarak Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında konuk etti.

İlk olarak komisyon üyesi Kefayettin Öz kısaca ziyaretin amacını ve komisyonların çalışma sisteminden bahsetti. 

Yapılan çalışmaların çok değerli olduğuna vurgu yapan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, “her ilçenin olduğu gibi bizlerinde sorunları ve meseleleri var. Birlikte hep beraber çözmemiz gereken meseleler var. Buradan sonra yapacağınız sivil toplum örgütü ziyaretleri sonunda çözümler daha pratik ve hızlı olacaktır. 

Bizde belediyeyi ilgilendiren veya ilgilendirmeyen diye bir durum yoktur, Akhisar ile ilgili her konu belediyeyi ilgilendiriyordur. Akhisar’da bütün meselelerin içinde olmaya çalışıyoruz. Akhisar’ın kendi içinde hızlı büyüyen ve ilerleyen bir ekonomi var. Bizim de yürüyen çalışmalarımız var, bunlardan bir tanesi de Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesidir. Akhisar biliyorsunuz bu konuda zeytin konusunda Türkiye’de önemli bir marka olma yolunda ilerliyor ve başkent olma yolunda da emin adımlarla ilerliyor. Bunu destekleyen çalışmalardan bir tanesi de İhtisas Zeytin Organize Sanayi bölgesidir. Bu OSB ile ilgili yer tahsisleri başladı ve kısa bir sürede burası çok aktif bir hale gelecektir. Bu konuda da Büyükşehir kapsamında neler yapılabilir bunlara bakarız, ayrıca bunlar detaylandırılabilir. 

Yine Akhisar’daki sigara fabrikası alanı içinde üniversite çalışmamız var o devam ediyor. Tüm sivil toplum ve siyasi yelpazenin destelediği bir dernek çatısı altında üniversite yapım çalışmaları devam ediyor. Bunların yanında tarıma ilişkin çözüm önerileri olabilir. Bir de komisyon Büyükşehir komisyonu olduğu için diğer ilçelerle özellikle turizm konusunda yapılabilecek ortak çalışmalara dikkat çekilmelidir. Burada önemli olan bu fotoğrafı doğru oluşturabilmektir. Büyükşehirin kuruluş amacı zaten bu tür planlamaları yapmak üzere kurulmuş yapılardır. Dolayısıyla ilçe belediyelerle Büyükşehir Belediyesinin ortak çalışması ile enerji kayıpları en aza indirilip optimum çözümler üretmek ve maliyetleri düşürmek” dedi.