Akhisarpress.com / Akhisar Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısına damga vuran Akhisar Stadının Gençlik Spor Bakanlığı veya Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasının mecliste görüşülmesine Akigolar “Siyaset yapmayın, stadımızı yapın” sloganı attılar. 

Konunun 3 parti grubu tarafından görüşülmesinde en son konuşmayı yapan Akhisar Belediyespor başkanı ve AK Parti Belediye meclis üyesi Hüseyin Eryüksel, yaptığı konuşma ile toplayı elektriklendirdi. 

En çok maddi ve manevi olarak mağdur olan kişilerin başında geldiğini belirten Eryüksel; “Süper Lig’de 4. Sezonumuz ve biz hala maçlarımızı dışarda oynuyoruz. Bundan en çok biz rahatsızız. Bakan diyor ki verin yetkiyi Ekim’de stadınızda oynayın. Büyükşehir madem düşünüyordu bu güne kadar neredeydi. Büyükşehir şuanda Akhisarspor’un 3 tane cadde otoparkı var, meclisten oy birliğiyle 10 yıllığına kiraladık. Büyükşehir bize üç tane dava açtı ikisini kazandı. Bunu da tırnak içinde söylüyorum. Şuanda bu stada ihtiyacımız var. Soruyorum size stat nerede? Ben gurbette oynamaktan yılda 1 buçuk trilyon vermekten yoruldum. Şuanda Ekim ayında bitecek stat fırsatı önümüzde, ister komisyona gidin ister bir ay artırın o zaman Ekim değil Aralık’ta bitecek 6 maç daha var dışarıda bana bir maçın maliyeti 110 milyar, bunun hesabını da bu millet sizden sorar. Büyükşehir’i bir kenara bırakın, kaç senedir büyükşehiriz bize bir teklifle geldi mi her sene 20 trilyon su paramızı alıyor. Nereye gitti bu para. Onun için sağ olsun bakanımız verin bana ekim ayında bitireyim dedi. Bir teklifimiz var hadi hep beraber stat sahibi olacağız. Stadımız bitse inşallah bitireceğiz Allah nasip ederse, Büyükşehir’i bir kenara bırakın elinizi vicdanınıza koyun biz Akhisarlı olarak kendi kendimize halledelim, biz kimseye muhtaç değiliz. Biz şampiyon olduk 4 senedir Süper Lig’deyiz kimseye gebe kalmadık. İhtiyacımızda yok. Bu konunun ara komisyona komisyona havale edilmesine gerek yok” dedi. 

Konuşması sırasında izleyicilerden birisinin “bugüne kadar neden halletmediniz madem” sözüne karşılık Eryüksel; “Bakan beyle konu bu noktaya yeni geldik. Belediye ben bu işi yaparım dedi, müteahhit firma arızalar çıkardı. ihale yasası ve yönetmelikler gereği süreç bu günlere geldi. Devletin katrilyonları var bakanlık biz yaparız diyor. Müsaade edin stadı yapsın, bizde ekim ayında geçelim maçımızı oynayalım. Bu fırsatı değerlendirelim. Yine de takdir meclisin” dedi.