31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Akhisar’da 109 mahallenin seçilen muhtarları, Akhisar Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya gelerek, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ile toplantı yaptı. Muhtarlar, temsil ettikleri mahallelerin sorunlarını dile getirirken, Başkan Dutlulu da bu sorunların çözümü için hazırladıkları yollardan bahsetti. Muhtarlar yapılan toplantının hem tanışma hem de sorunların çözümü noktasında çok olumlu sonuçlar verdiğini ifade ederken, Başkan Dutlulu da bu tür toplantıların sayısını arttırarak, mahallelerin temsilcileri olan muhtarlar ile iletişimlerini arttıracaklarını vurguladı. 

Toplantının başında muhtarlar kendilerini tanıtarak mahalleleri hakkında bilgiler verdi. Kırsal Hizmetler Müdürü Mehmet Tekin’in de hazır bulunduğu toplantıda, acil çözülmesi gereken problemler not edildi. Başkan Dutlulu, mahallelerdeki sorunların çözümü noktasında muhtarlar ile sürekli iletişim halinde olacaklarını ve haftanın belli bir günü muhtarların rehberliğinde mahalleleri ziyaret ederek problemleri yerinde inceleyeceğini de sözlerine ekledi.

“AKHİSAR’IMIZI DAHA GÜZEL GÜNLERE TAŞIYACAĞIZ”

Başkan Dutlulu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bildiğiniz gibi seçimler artık geride kaldı. Öncelikle tebrikleriniz için teşekkür ediyor ve yeni seçilen muhtarlarımıza görev sürelerinde başarılar diliyorum. Kırsalı ile merkezi ile bundan sonra hep birlikte çalışacak ve Akhisar’ımızı daha güzel günlere taşıyacağız. Muhtarlarımız ile iletişimimizi güçlendirecek ve mahallelerin sorunlarını onlardan haber alacağız. Bu noktada muhtarlarımıza da büyük görevler düşüyor. Yapılması gereken hizmetler konusunda ortak çalışacağız. El birliği ve dayanışma ile şehrimizi daha güzel bir hale getireceğiz. Belediyenin imkanları doğrultusunda elimizden gelen her türlü hizmet desteğini vereceğiz . Bundan emin olabilirsiniz. Ben de burada bunun sözünü veriyorum.”

Muhtarlardan gelen bozuk yollar, sahipsiz sokak hayvanları, kırsal mahallelerdeki ova yolları gibi şikayetleri not alarak ilgili birimlere ileten Başkan Dutlulu, bu sorunların çözümü için en kısa sürede çalışmalara başlayacaklarını ifade etti. Muhtarlar gerçekleşen toplantının çok faydalı olduğunu ifade ederek, bu tür toplantıların dönem dönem yapılmasını talep ettiler. Meclis salonunda bu tür toplantıların devam edeceğini söyleyen Başkan Dutlulu, karşılıklı iletişim ile çözülmeyecek sorunun olmadığını söyledi. Muhtarlar ve Başkan Dutlulu toplantı sonrasında hatıra fotoğrafı çekildi.