Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, başkan yardımcıları ve müdürler ile yaptığı acil durum toplantısı sonucunda, Akhisar Belediyesi’ni arayarak yardım talep eden tüm 65 yaş ve üstü vatandaşların saat 10.00 ile 19.00 arası ihtiyaçlarını karşılama kararı aldı. 

65 yaş üstü vatandaşların, 444 11 45 numaralı Akhisar Belediyesi Çözüm Merkezi’ni arayarak eczane, bakkal, manav, kasap gibi temel ihtiyaçlarını belediyeye bildirmeleri üzerine özel ekipler tarafından ihtiyaçlar vatandaşlar adına yapılacak ve evlerine teslim edilecek. 

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde yapılacak bu uygulama ile evlerinde kalan vatandaşların temel ihtiyaçlarına ulaşmaları sağlanacak. 

Akhisar Belediyesi Encümen Salonunda yapılan acil durum toplantısının ardından açıklama yapan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Bildiğiniz gibi, Koronavirüs salgınının yayılmasını önleme tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş üstü vatandaşların dışarıya çıkmalarına sınırlama getirildi. Bu süreçte Akhisar Belediyesi, yaşlılarımızın emrinde olacak. 65 yaş üstü vatandaşlarımızdan gelen her talebi değerlendireceğiz. Böylece dışarıya çıkamayan vatandaşlarımızın eli, kolu biz olacağız. Bazı yaşlı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek aile fertleri var; ama bazı vatandaşlarımızın kimsesi yok ya da çocukları uzakta. Bu hizmetimiz ile onların eczane, bakkal, manav, kasap gibi temel ihtiyaç alışverişlerini onlar için yapacağız. İhtiyacı olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız 444 11 45 numaralı telefonumuzdan bizlere ulaşabilir. Bu zor günleri, dayanışma ile hep birlikte mücadele ederek aşacağız” diye konuştu.