Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği dernek bünyesinde eğitim katkı sağlamak adına yaz tatilince İngilizce ve resim kursu düzenledi. Akhisar Balkan Göçmenleri derneği tarafından düzenlenen İngilizce öğretmeni Nazlı Deniz Damyan nezaretinde her hafta   Perşembe günleri saat 17.00 ile 20,00 saatleri arasında  2 ay süren ve 25 öğrencinin katıldığı İngilizce kursunda eğim gören. Resim öğretmeni Erkan Akkaya nezaretinde her hafta Salı günleri saat 17.00 ile 20.00 saatleri arasında eğitim gören 16 öğrenciye dernek binasında düzenlenen tören ile katılı belgeleri verildi.

Dernek binasında düzenlene program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. 30 Ağustos Zafer bayramı olması ve öğrencilere katılı belgelerinin verilmesi ile birlikte büyük mutluluk yaşayan dernek Başkanı, yönetim kurulu, veliler ve öğrenciler çifte bayram sevinci yaşadı. Dernek Başkanı Tunay Gül günün anlam ve önemine değinerek şöyle dedi, “Değerli misafirlerimiz birbirinden kıymetli geleceğe ışıl ışıl bakan güzel çocuklarımız hepiniz hoş geldiniz. Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği olarak iki ayrı önemi olan bu güzel günde sizler ile bir arada olmanın mutluluğu içindeyiz, evet bu gün 30 ağustos 2016,  26 Ağustos  1922 ‘de başlayıp  30 Ağustos 1922 ‘de Zaferle sonuçlanan Zafer Bayramımız kutlu olsun.  Bir kez daha Mustafa Kemal Atatürk ve  silah arkadaşlarını bu vatan için Bayrak için canını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyorum.

 Atam Kurduğun Cumhuriyete ilke ve inkılaplara  laik devlet  yapısına Akhisar’da Kültürel Dernekler  arasında önemli yere sahip olan Akhisar Balkan Göçenleri  derneği başkanı olarak yönetim kurulum ve tüm üyelerim ile birlikte sonuna kadar sahip çıkacağımıza burada sizlerin huzurunda bir kez daha söz vermek istiyorum. Bayramımız kutlu birlik beraberliğimiz daim olsun” dedi. Başkan Gül’ün konuşmasından sonra Dernekte düzenlenen kursa katkı sağlayan İngilizce öğretmeni Nazlı Deniz Damyan’a Başkan Tunay Gül, Resim öğretmeni Erkan Akkaya’ya Denek Başkan yardımcısı ve Karabulutspor Başkanı Hakan Çalışkan plaket takdim etti. Öğrencilere Başkan, Başkan yardımcısı, yönetim kurulu ve öğretmenleri öğrencilere katılım belgelerini verdi.  Kurs öğrencilerinden Ali Sami Durut’un şarkısı 30 Ağustos şiiri ile Beyza Gül, Cemre Kurtkaya’nın okuduğu şiirler ile devam eden program öğrencilerin hep birlikte söylediği şiir ve resim sergisi gezi  ve Dernek Başkanı Öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte kesilen pastalı kutlama ile son buldu. (E.Ç.)