Zeytine pirim verilmesi için Meclis’te kanun teklifi veren CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Cuma günü Akhisar’a gelecek olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye yeniden çağrıda bulunarak “sofralık zeytine pirim verilmesi” müjdesini yerel seçimler öncesi Akhisar’dan vermesini istedi.

Zeytin hasadının başladığı dönemde Manisalı Bakan Bekir Pakdemirli’den, sofralık zeytine prim verilmesi müjdesini Akhisar’a gelerek açıklamasını isteyen Bakırlıoğlu’nun bu çağrısı maalesef karşılıksız kalmıştır.

Akhisar zeytin üreticilerinin Meclisteki sesi olan CHP Milletvekili Bakırlıoğlu, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Akhisar’a gelecek olan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’ye sofralık zeytine kilogram başına 1 TL prim verilmesi çağrısını yineledi.

Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada; zeytin ve zeytinyağı üreticilerini en iyi anlaması gereken, kendisi de Manisalı olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’dir.

Çünkü 170 milyon zeytin ağacıyla sofralık zeytin üretiminde dünya 2'ncisi, zeytinyağı üretiminde dünya 4'üncüsü olan, yeterli görmesek de yılda yaklaşık 300 milyon dolarlık zeytin ve zeytinyağı ihraç eden ülkemizin üreticisi maalesef bu sene yine umduğunu bulamamıştır.

Suriye’den ithal edilen zeytinyağı, zeytin sektörüne ağır darbe vurmuştur. Zeytin ithal edileceğine ilişkin talihsiz açıklamalar umutları tüketmiştir. 

İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlar ve güncel fiyatlarla mazot, gübre, ilaç, her ne kadar işçileri tatmin etmese de işçi ücretleri ve bakım masraflarındaki artışlar göz önüne alındığında gelecek yıl zeytinin maliyeti 3,5-4 lirayı bulacaktır.

Geçimini zeytin üretimiyle sağlayan 320 bin aileden birisine mensup bir çiftçi olarak sizlere sesleniyorum.

Sayın bakan sadece seçim için değil; halkın, çiftçinin, sorunlarına çözüm bulmak içinde Akhisar’a gelsin. 

Burada amacım eleştirmek değil, zeytin üreticisinin yaşadığı sorunlara el birliği ile çözüm bulmaktır.

Zeytin üreticisi Cuma günü Akhisar’a gelecek olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den sofralık zeytine pirim müjdesini duymak istiyor.