Salihli - Gölmarmara - Akhisar ve Akhisar - Soma çevre yolunu yapan Danış Yapı A.Ş. firmasının şantiyesini ziyaret eden İzmir Karayolları Bölge Müdürü Yakup Dost;" Danış Yapı A.Ş. firması ortaklarından Aytekin Danışman aldığı bilgiler doğrultusunda, Akhisar çevre yolu Cumhuriyet bayramı öncesi tamamlanarak hizmete açılacağının müjdesini verdi.

AYDEMİR; 2020’NİN SONU GELMEDEN BİTİRECEĞİZ 

Ziyarette konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir;" Akhisar’ın çevre yolu bugüne kadar bitiremedik. Bunun sebeplerini tek tek burada sıralamaya gerek yok. En büyük sebebini söylemek gerekirse biz bu çevre yolunu yıllar önce ihale yaptık. Müteahhit arkadaşımız ihaleyi aldı ama inşaatı bitiremedi. İnşaat yarım kaldı. Biliyorsunuz hukuk devletiyiz hukuk devletinde hukukun kurallarına göre hareket etmemiz lazım. Müteahhittin tasfiye etme süreci dolayısıyla belli bir süre geçmesi lazımdı. O süre beklendi. Müteahhitle karayolları genel müdürlüğü arasındaki anlaşma feshedildi ve yeni bir firma ile Danış yapı ile anlaşıldı. Karayolları genel müdürü Yakup beye ve Danış yapının ortaklarından Aytekin beye teşekkür ediyoruz. Pazartesi günü imzayı atar atmaz bugün Akhisar’ımıza gelerek bize bilgi verdiler. İnşallah 2020 yılın da Allah nasip ederse biz bu yolu en kısa sürede 2021’i görmeden 2020’nin sonu gelmeden bu yolu bitireceğiz.  

“ELİMDEN GELENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM” 

Bugüne kadar niye yapılmadı. Ben bu çevre yoluna ne yapılacaksa bugüne kadar hepsini yaptım ve yapmaya da devam edeceğim ama Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir hukuk neyi gerektiriyorsa bugüne kadar o şekilde hareket ettik ve hukukun vermiş olduğu yetkiye dayanarak karayolları genel müdürlüğümüz müteahhitle anlaşmasını feshetti ve yeni bir müteahhitle anlaştı. Bu süreçleri beklemek zorundayız. Eğer bu süreçleri beklemek istemiyorsak Akhisarlılar olarak çevre yolunu bizim yapmamız lazım. Kazma kürek elimize alıp yolu bitirmemiz lazımdı. Bunu yapma şansımız var mı bunu yapma şansımız yok. O yüzden müteahhite sen işi durdurdun sen işi bırakıp git biz başkasıyla anlaşıyoruz deme şansımız da yoktu. Neden çünkü hukuk devletiyiz. Hukuk devletinin gerekenlerini bugüne kadar yerine getirdik. Bundan sonrada yerine getireceğiz. Ben huzurunuzda karayolları bölge müdürüme ve ekip arkadaşlarını teşekkür ediyorum onlar da en az benim kadar uğraştılar. Danış yapıya da teşekkür ediyorum Allah güç kuvvet versin.  













l