Dün Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet içinde açılışı yapılan Akhisar Sevgi Çocukları Down Cafe'nin açılışında, Akhisar Sevgi Çocukları Derneğe  10 Bin TL bağış yapacağını söz veren Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Özel Akhisar Hastanesinde düzenlediği basın toplantısında sözünü yerine getirerek Akhisar Sevgi Çocukları Derneği yönetim kurulu üyesi Kenan Molla'ya teslim etti. Özel Akhisar Hastanesi, özel çocuklarımızın her zaman yanında olacaktır. 

KENAN AĞABEY’E ‘NE GEREKİYORSA YAPACAĞIM’ DEDİM

Abdurrahman Yılmaz; Dün itibariyle göletin yanında down sendromu olan arkadaşlarımızla ilgili bir kafe açıldı. Bu kafede Kenan Molla ağabeyimiz mikrofonu alıp ‘Ben Abdurrahman Başkandan bir şeyler istiyorum’ dedi. Bende  hiçbir şart koşmadan Kenan Ağabeyim, engelli kardeşlerimiz için ne diyorsa ne gerekiyorsa yapacağım dedim. Dün orada çok farklı bir güzellik vardı. Kimin emeği geçtiyse teşekkür ediyorum. Engelliler engelli değil, asıl engelliler biziz. Çünkü onların engelini kaldırmakla mükellefiz. Dolayısıyla onların engelini kaldırmak onlara sahip çıkmakla olur, onlara acımakla olmaz. Ben buradan bir adım daha öteye gidiyorum. Dün verdiğim taahhüdümü yerine getirdiğim gibi o kafede olabilecek pasta, börek, kahvesine kadar hepsini tedarik etmeye hazırım. Kenan Bey bunu 2-3 ay önce söylemişti. Ben sadece engelliler için, benim kapıma kim geldiyse kimseyi geri çevirmedim. Sosyal sorumluluk projesi için kimseye hayır demedim. Dün vermiş olduğum sözün ilk etabını, Kenan Ağabeyimin söylemiş olduğu rakamı kayıtsız şartsız kabul ettim. O rakamı kendisine takdim ediyorum.

BU BİR DEMOKRATİK SEÇİM

Bizden daha iyi yapacağına inanan arkadaşlar bu kulvara gelmeli. Onlarda şuan yavaş yavaş çıkıyorlar. Bu bir demokratik seçim. Üyelerimizin teveccühü kimdeyse o şekilde seçim yapacaklar. 8 Ekim itibariye bu seçimi bitirmiş olacağız. Bu tarz seçimlerde belden aşağı vuruşlar olur. Biz böyle bir şey yapmadık ve yapmayacağız. Umarım seçimde yarışacağımız diğer arkadaşlarımızda böyle bir şey yapmazlar. Projesini çok iyi anlatan davasını ispat eden bu işte kazansın derim.

BÜYÜK SİNEMANIN OLDUĞU YERDE TEMEL ATMA TÖRENİ OLACAK

Şuan itibariyle seçimler ile ilgili ciddi bir çalışma yapıyoruz. Bir broşür hazırlıyoruz. Biz halkımıza ne söz vermiştik, neleri yaptık neleri yapamadık noktasında. Yapamadığımız olan kısmında ya zamanımız yetmedi yada bizim kabahatimizdir, bunun içinde halkımızdan özür dileriz. Abdurrahman Bey çok fazla Akhisar’da durmuyor diye ciddi bir eleştiri var. Ben Akhisar’da duruyorum ama halkın arasına karışma noktasında bir sıkıntım var. Bunun içinde özür dileriz. Gereğini telafi ederiz. Ama ayın 19’u itibariyle Türkiye Odalar ve Borsalar birliği başkanı Rıfat Bey Akhisar’a gelecek. Ciddi bir ödül törenimiz olacak. Büyük sinemanın olduğu yerde temel atma törenimiz olacak. Ondan sonra da Akhisar’ımızla ilgili askeri havaalanının sivil havacılığa açılmasıyla ilgili bir şuramız olacak sivil toplum örgütleriyle.

KÜÇÜK SANAYİ ESNAFINA MÜJDE

Üçüncü olarak şuan itibariyle büyük sanayici organize sanayide üretimini yapabiliyor. Ama küçük sanayimizde ciddi bir sıkıntı var. Dükkanlar küçük, dolayısıyla onlarla ilgili projemiz var, sürpriz olsun onu açıklayacağız. Onlara kira öder gibi kendi mesleklerini icra edebilecek dükkanlar hazırlamaya çalışacağız. 4 yıl çabuk geçti ama bizde birçok şeyler yapmışız. Takdir halkımızındır.

BAĞIŞ BENİM ŞAHSIMLA ALAKALIDIR

Benim bağışımla ilgili olan hadise ilk değildir. Daha önceden de diğer yönetici arkadaşlar geldiğinde, yanlış anlaşılmaması için söylüyorum seçim öncesi böyle bir şeyin bulaştırılmasını istemiyorum. Bu bağış benim şahsımla alakalıdır. Bundan öncekilerde benim şahsımın yaptığı tasarruflardır. 

MERKEZ ÇARŞIDA TİCARET CANLANACAK

Ticaret Odalarının genel manadaki vazifesi o ilçede, bölgede ticaretin aktivasyonunun hızlandırılmasıdır. Tüccarlara ön ayak olması ve ticaretin gelişmesine katkı sağlamaktır. Akhisar merkez çarşı şuan itibariyle bundan 20 yıl öncesine göre çok daha düşük seviyede. Oradaki ticareti canlandırabilme adına alt katta dükkânlarımız olacaktır. İlk 2 katta otoparkımız olacak. En üst katı otel olacak. Oradaki gaye çarşının, dombaycılar hanıyla birlikte eski canlılığını kazandırmak ve oradaki ticareti aktive etmektir. Bütün prosedürlerimiz bitti. Allah ederse önümüzdeki günlerde Rıfat Bey ve belki de bir devlet büyüğümüzle birlikte temelini atacağız.

ASKERİ HAVAALANI SİVİL HAVACILIĞA AÇMA GAYRETİMİZ VAR

Soma, Kırkağaç, Sındırgı, Balıkesir’in bir kısmı, Saruhanlı, Manisa, Alaşehir, Gölmarmara ve Akhisar ciddi bir potansiyel. Şuanda Amasya’da askeri havaalanı sivil havacılığa açılmış. Buradaki bütün bürokrasi, sivil toplum örgütleri, ticaret odaları, esnaf odaları devlet erkanlarıyla bir organize yapıp ilk başta bunun teknik anlamda mümkün olabildiğini gördükten sonra Akhisar’da sivil havacılığın önderliğini yapmak istiyoruz. Şuan itibariyle işleyen bir askeri havaalanı var, biz bunu sivil havacılığa da açma noktasında ciddi anlamda gayretlerimiz var. Bugün yarın listelerim netleşecek. O listeler netleşince bir toplantı daha yapacağız.