Düzenlenen programa Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri, meclis başkanı Feride Sakarya ve meclis üyeleri ile Akhisarlı basın mensupları katıldı. 

ATSO Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy; “10 ocak çalışan gazeteciler günü anlamlı bir gün yıl 1961 bundan 69 yıl önce  212 sayılı bir kanun da bir yasa çıkarılıyor. Siz değerli gazetecilerin ve emekçilerinin bir takım hakları kanunlaştırılıyor. Bunu takiben o dönemde 90 tane gazete patronu bir araya geliyor. Biz çalışanlarımıza bu hakları vermek istemiyoruz diyorlar. Bunun akabinde de 3 gün süreyle de gazete çıkarmayı boykot ediyorlar ama ne oluyor o çalışan gazeteci arkadaşlarımız bir araya geliyorlar 3 gün boyunca basın gazetesi adıyla  gazeteyi çıkarmaya devam ediyorlar. O günden bu güne aslında özgürlükler ve basının yaptığı iş hep aynı. Yaptığınız iş gerçekten zor ama hele yerel basın, internet basını işleri daha da zor. Bu dönemde bu mesleği yapmak çok zor ama hepiniz çok iyi iş çıkartıyorsunuz. Basın bana göre özgür olmalı. Her bildiğini doğru bir şekilde ifade etmeli  ama tabi bunu yaparken de kamuoyunu bilgilendirme amacıyla bu ulvi görevi yerine getiriyorsunuz. Gerçeklerin dışında veya araştırmadan bir haberi yapmak da bence aynı ölçüde suç olmalı.

Biz Akhisar Sanayi ve Ticaret Odası olarak inanıyoruz ve o yüzden hep birlikte olmak istedik. Bu güzel günü birlikte kutlamak istedik. Maalesef ki kendini gazeteci gibi lanse edip bulunduğu konumu bir takım insanların yönlendirilmesiyle birlikte hareket edip bunu basın adı altında sunan arkadaşlar da var Akhisar’da. Ben o arkadaşlara kızmıyorum ama onları yönlendiren insanlara kızıyorum. Çünkü basın o değil. Basın hiçbir emir, hiçbir menfaat karşısına düşmemeli. Hepinizin gününü kutlarım. Bundan sonraki meslek hayatınızda başarılar” dedi.













l