Akhisar İlçe Gençlik ve Spor İlle Müdürü Hasan Hüseyin Oktay’ın çelenk sunumu ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Av. İsmail Fikirli, Kadın kolları ve ilçe yönetimi, İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Kındıroğlu ve yönetim kurulu üyeleri Atatürk Anıtına çelenk koydular.

Çelenk koyma programı ardından 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı ikinci kutlama programı Akhisar Aliya İzzetbegoviç Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi bahçesinde saat 10:00'da başladı. Sunuculuğunu Edebiyat öğretmeni Ebru Çelebi Ucagök’ün yaptığı programın Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Hasan Hüseyin Oktay yaptı. Hasan Hüseyin Oktay; “Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin,  Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 100. Yıldönümü olan bu anlamlı günde hepinizi en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

Milletimizin onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. 19 Mayıs gençlik demek; gençlik ise gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçileri, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesi demektir.

Unutmayalım ki: her 19 Mayıs’ta, Samsun’dan, elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Unutmayınız ki “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.” Bu duygularla, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını can-ı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Akhisar Aliya İzzetbegoviç Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin şiirlerinin okunmasının ardından Akhisar Belediyespor Taekwondo gösterisi sahne aldı. Akhisar Belediyesi Halk Oyunları gösteri ardından sınıflar arası halat çekme yarışması düzenlendi. Akhisar Motorides gösterileri büyük beğeni topladı. 19 Mayıs Gençlik haftası dolayısıyla yapılan çeşitli yarışmalar dereceye girenlere protokol tarafından ödülleri takdim edildi. Muay Thai gösterisi ardından eşli gösterileri ile tören son buldu.

Törenin sona erdikten sonra Protokol, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramında görev alan Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü, Akhisar Aliya İzzetbegoviç Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdür ve öğretmenleri tebrik ettiler.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı törenlerine Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutan Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Jan.Yüzbaşı Hakan Gezgin, Akhisar Askerlik Şube Başkanı Per. Teğmen Mehmet Metin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin Oktay, Muharip Gaziler Derneği, Daire Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.