Akhisar Sanat Dostları Derneği (ASDER)’in organize ettiği kadın fotoğrafları sergisi açıldı. Şehit Necdi Şentürk Parkı içinde bulunan Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesinde açılan sergiye Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile sanatseverler katıldı.

Fotoğraf sanatçısı kadınlar Ozan Pehlivan, Hülya Arıcı Çap, Esra Gürlek Kuyucu, Sevgi Dal, Yeşim Özçelik, Nurcan Arabacı, Emine Sünnetçi ve Semra Onay’ın 20 eseri sergilendi. Sergideki fotoğraflarda kadınlara yönelik çekilmiş kareler yer aldı.

ASDER başkanı Hülya Arıcı Çap’ın açılış konuşması ardından söz alan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, “burada güzel bir etkinlik için buradayız. Bu günler sadece bugünlerle sınırlı kalmamalı, bunu hep söylüyoruz bunlar hep artı klişe haline geldi, hayatımızın diğer günlerine de yayılmalı. Gücün hakim olduğu yerlerde maalesef kadın fiziksel olarak zayıf algılandığı için bir çok sıkıntıya maruz kalıyor dolayısıyla onları anne olarak, kızımız olarak, eşimiz olarak algılamaktan bazen uzak kalıyoruz. Dolayısıyla pozitif ayrımcılığa tabi tutulması gereken kadınlarımız maalesef tam tersi bir muameleye tabi tutulabiliyor. Bunları birbirimize havale etmeden hep beraber çözmemiz gereken ortak sorunlarımız olarak görüyoruz. Çok evrensel ilkeler etrafında birleşerek bunları çözmemiz mümkün. Tarihte çok güzel zamanlar geçmiştir, kadınlar açısında da insanlık açısından da meseleye bir bütün olarak bakmak lazım. Kategorik olarak ayrımlar çok doğru değil,  hepimiz insanız.

Neşet Ertaş kadını insan olarak tanımlarken erkekleri de insanoğlu olarak tanımlıyor, sanırım bunun ötesinde fazla söylenecek bir şey yok. Peygamberimiz de kadınların cennetin ayakları altına alan varlıklar olarak tanımlıyor. Bu kadar güzel referanslarımız varken, hala bu sorunu konuşuyor olmak bizim sırtımıza büyük bir yük. Bunu çözmek hepimizin sorumluluğu, inşallah dayanışarak güzel örnekler teşkil ederek biz bunu hep beraber çözebileceğimize inanıyorum.
 
Burada sanatçı arkadaşlarımız fotoğraflar birşeyler oluşturmaya çalışmışlar. Bazen modern insan tanımlaması yapılır. Modern insanın bir eksikliği de kendisi ile konuşmuyor insanlar. Sanatçıların ben kendisi ile konuşan insanlar olduğunu düşünüyorum. Bu çok değerli, biz bazen başkaları ile konuşuruz  ama kendimiz ile konuşmuyoruz. Sanatçılar bize bunu da öğretiyorlar. Burada bu emek var, sizin değerleriniz ile bize kendimiz ile konuşmamız gerektiğini de hatırlatıyor. Bu da çok değerli bir çalışma ben emekleriniz için çok teşekkür ediyorum, bu ülke ve şehirde hep beraber yaşıyoruz, bize ait dönemde iz bırakmaya çalışıyoruz.  
(BG)