Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veteriner Hekim Mehmet Akif Şenyürek konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi;
Arabacıbozköy köyünden A.Ç. isimli şahsa ait ineğin köyde kesilmesinin ardından serbest veteriner hekim tarafından ilçe müdürlüğümüze klinik belirtileri bildirilen ineğin tüm aksamına İlçe Müdürlüğümüzce el konularak kafası Kuduz yönünden incelenmek üzere 26.8.2013 tarihinde Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğüne gönderilmiştir. Enstitünün 27.8.2013 tarihli raporu ile ineğin KUDUZ olduğu kesinleşmiştir.


İlçe Müdürlüğümüzce gerekli idari ve fenni tedbirler alınmıştır. Arabacıbozköyde 27.08.2013 tarihinden itibaren altı ay süreyle karantina tedbirleri uygulanacaktır. Köye hayvan giriş ve çıkışları yasaklanmıştır.


İneğin hastalık mikrobunu nereden aldığı tespit edilememekle birlikte muhtemelen yaban hayatı kaynaklı olduğu düşünülmektedir. Merada hayvan otlatan, arazide çalışan vatandaşlarımızın dikkatli olmaları ve kuduz riskli alanda evden kaçan kedi, köpek gibi hayvanların ilçe müdürlüğümüze bildirmeleri hususunda gereki duyarlılığı göstermeleri gereklidir.