Akhisar Oryantiring gurubu Manisa İl Gençlik Ve Spor Kulübü adına yarıştığı ‘O Days Antalya’ ve Türkiye Şampiyonası 3. Ayağında ilçemizi ve ilimiz Manisa’yı temsil etti.

Yerli yabancı 1600 sporcunun mücadele ettiği yarıştığı ‘O Days Antalya’ ve Türkiye Şampiyonası 3. Ayak yarışmaları Antalya Kemer’de 1-2 Mart 2014 tarihlerinde yapıldı.

Manisa il gençlik ve spor kulübü adına yarışan sporcularımız iki gün boyunca kategorilerinde iyi bir performans gösterirken W18 kategorisinde yarışan Emine Bilir ikinci gün yarışında 5.olurken erkekler M18 kategorisinde 21,26.cılık, M16’da 18, M14’de 13.cülük elde ettiler.
Kafile ile birlikte yarışları takip eden Oryantiring Federasyonu Manisa İl Başkan yardımcısı Deniz Sarıorganizasyonda iyi mücadele ederek takım halinde parkuru tamamlayan sporcularımızı kutluyorum. Bu tür geniş çaplı organizasyonlarda oldukça önemli rakipler ile mücadele eden sporcularımız ellerinden gelen gayreti göstererek iyi sayılacak sonuçlar aldılar. Kategorilerin birçoğunda yabancı sporcuların birinciliği paylaştığı dikkate alındığında Türk Oryantiringinin daha yol alması gerektiği gerçeği öne çıkıyor. Ancak bizim sporcularımız çok az zaman farkıyla diğer dereceleri aldılar. Bu da çok yakın zamanda podyumlarda zirvede bizim sporcularımızı göreceğimiz anlamına geliyor. Ben sporcularımıza ve onları çalıştıran değerli antranör arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve kutluyorum” dedi.

Kafile başkanı Seyrani Gül yarışmayı değerlendirerek sorumluluk sahibi sporcuların ileri ki yarışlarda çok daha iyi sonuçlar alacağını vurguladı. Gül açıklamasında Akhisar olarak Manisa il gençlişk spor kulübü adına yarıştık. Oryantiring Dünya Şampiyonası ile birlikte yapılan 3. Ayak Türkiye OryantiringŞampiyonası bazı aksaklıkları ile akıllarda kalsa da bizim için iyi bir tecrübe oldu. Takım halinde iyi derece ile parkuru tamamlamış olmak sevindirici. Bireysel başarılarda ise en iyi derecemiz 5.lik. Bu çok daha iyi olabilirdi ancak bizim de çözemediğimiz, anlayamadığımız bazı aksaklıklar diskalifiyeleri getirdi. İki günün değerlendirmesi alındığından başarılar podyuma yansımadı. Umut ediyorum ki sorumluluk sahibi sporcularımız ileriki yarışlarda ki bu ay sonu Kapadokya ‘da 4. Ayak yarışları var. Orada çok daha iyi sonuçlar alarak milli takıma aday sporcu olacaklar. Erkeklerde, E18,E16 olmak üzere 12 sporcu, Kadınlarda K16,K18 olmak üzere 6 sporcu ile geldiğimiz yarışmalarda, antrenör arkadaşlarım Süleyman Kollu, Tülin Arpacı ile birlikte ilimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık.” Dedi.