Soma'da maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle Ankara'ya yürüme kararı alan maden işçileri, Akhisar yakınlarında bir Akaryakıt istasyonunda mola vererek Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında su baskını sonucu mahsur kalan işçilere destek olmak için yürüyüşlerini yarıda keserek Ermenek'e gitme kararı verdi.

Cengiz Topel Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 400 maden işçisi, 11.00'de Ankara'ya doğru yürüyüşe geçti. Kırkağaç ilçesine gelen işçileri burada CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel karşıladı. 

İşçilerle görüşen Özel, "Meclisin kapalı olduğu bir haftada meclise gitmek için yola çıkıp bugün akşam soğukta yarın akşam başka bir yerde bu eylem başarısızlığa uğrarsa Somalı madenciler için ve Türkiye işçi sınıfı için bir sıkıntıya dönüşür" dedi. 

Özel'in konuşmasında sonra sayıları 1500 - 2000 civarında olan eylemcilerin önemli bir kısmı Soma'ya dönerken, yaklaşık 150 işçi yola devam etti. Akhisar yakınlarında bir akaryakıt istasyonunda konaklayan eylemci işçilerin yanına MHP soma ilçe başkanı Vedat Erdem geldi. 

İşçilere hitap eden Vedat Erdem :" Arkadaşlar, gelin buradan konyaya geçelim. Ermenekli madenci kardeşlerimizin yanında olalım. Sonrasında Soma'ya döneriz, Ankaraya daha kalabalık bir işçi grubuyla gideriz. Şu an 18 kişi toprağın altındayken sizi kim dinler? Karaman'da, Ermenek'te sizi bir basın ordusu bekliyor, sesinizi orada daha iyi duyurursunuz, her kesin takdirini toplarsınız. Gelelim tekrar Soma'ya, alalım izinlerimizi, tekrar Ankara'ya yürüyelim, beraber gidelim" dedi. 

Maden işçileri, burada Karaman'ın Ermenek ilçesine giderek oradaki işçilere ve ailelerine destek olmak için yürüyüşlerini yarıda keserek Ermenek'e yöneldi. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi 3 Nolu Şube Başkanı Cafer Bülbül,  3 otobüsle Ermenek'e doğru yola çıktıklarını dile getirerek, "Oradaki işçilere ve ailelere destek olmak istiyoruz. Onların acılarını en iyi biz anlarız" diye konuştu. Otobüsler Akhisar'dan geçerek, Ermenek' e doğru yollarına devam ettiler.