Akhisar Anadolu Gençlik Dergisi Temsilciliği Mısır ve Bangladeş’teki hukuksuz idam kararlarını kınadı.

Akhisar Yeni Gülruh Camii önünde Öğlen namazı çıkışında Mısırdaki ve Bangladeş’teki hukuksuz idam kararlarını kınayan basın açıklamasını Anadolu Gençlik Dergisi Akhisar Temsilcisi Başkanı Metin Toktaş gerçekleştirdi. 

Akhisar Anadolu Gençlik Dergisi gerçekleştirdiği basın açıklamasına Anadolu Gençlik Dergisinin İl Temsilcisi Metin Ergin ve Ege Bölge Sorumlusu Şakir Tarım da katıldı.

ZALİMLERİN KARŞISINDA, MAZLUMLARIN YANINDA OLMALIYIZ

Mısır ve Bangladeş’teki idam kararlarını kınayan basın açıklamasında Akhisar Anadolu Gençlik Dergisi Temsilcisi Metin Toktaş, verilen kararların hukuksuz ve vatandaşın vermiş olduğu karara darbe olarak nitelendirirken; “ Verilen idam kararların hukuk katliamı olduğu tartışılmaz. Mısır hem de Bangladeş yöneticilerine çağrımız emperyalist güçleri sevindiren bu yanlış kararlarından vaz geçmeleridir. Biz buradan Mısır ve Bangladeş yönetimlerini Emperyalizm ve Siyonizm ile işbirliği yapmaktan vazgeçmelerini diliyoruz. Hem Mısır da hem de Bangladeş’te yapılması gerek barışa yönelik adımların atılmasıdır. Aynı coğrafyanın insanlarının arasına kin ve nefret tohumları ekilmektedir. Bütün bu süreç İslam ülkelerinin bir araya gelmelerini sabote etmektir. Bu yanlışlıklar durdurulması gerekmektedir. Başta Türkiye olmak üzere bu kararlar ile ilgili net bir diplomasi izlemedirler. Göstermelik tepkiler ile bir sonuç alınamayacağı görülmüştür. Hakkı üstün tutan bir anlayışla yeni bir dünya kurulmazsa bu zulümler önlenemeyecektir. Hepimizin tutumu zalimlerin karşısında, mazlumların yanında olmak olmalıdır.”dedi.

Basın açıklamasının ardından Akhisar Anadolu Gençlik Dergisi gençleri, Muhiddin Said Böyük öncülüğünde, Andola Ezgisi oratoryo ’sunu gerçekleştirdi.