Şenlik yürüyüşü yoğun yağmur nedeniyle iptal edildi. Şenlik yürüyüşü iptal edilmesine rağmen, özellikle bayanlarda oluşan topluluk Belediye Bandosu eşlik ederek  100 metre kadar yürüdüler.

Açılış kurdelesinin  kesilmesi için hazırlanan platforma, şemsiyelerin ile çıkan Kaymakam Kaan Peker, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Ticaret ve Saniye Odası, Ticaret Borsası başkanları ve  komitesi üyeleri alkışlar arasında  kurdeleyi kestiler.

Geçtiğimiz 3 yıl önceki alışveriş veriş festivallerine rağmen çeşitli etkinliklerin çok daha  fazla olduğu 4. Alışveriş Festivalinin açılış gününde, Ticaret Borsası Standında, özel hazırlanmış  zeytinler ikram edilirken, Büyükşehir Belediyesinin dağıtılan çorba standı soğuk ve yağışlı havada vatandaşların  büyük ilgisini gördü. 

Akhisar ve çevresindeki yağışın  meteorolojiden alınan bilgilere göre  12 şubata kadar devam edecek olan  4. Alışveriş Festival programından bazı değişikler olacağı belirtilirken, Esnaf fotoğrafları sergi iki ayrı noktada açılacağı, yaşam koçu Serdar Ceylan’ın Şehir Gazinosundaki söyleşisi ile TYH Tekstil  Stilistleri Bilge Bulut ve Sertan Apbalı söyleyişlerinin hava şartları değerlendirilerek  programdaki yerlerinin tekrar açıklanacağı söylendi. Müzik gösterilerinin saatleri de yine hava şartlarına göre değişiklikler olacağı açıklandı.