MASKİ Genel Müdürlüğü, Akhisar ilçesinin Akselendi Mahallesi’nde bulunan derede temizlik çalışmalarını tamamlayarak vatandaşların rahat bir nefes almasını sağladı. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, il genelindeki derelerde ıslah, temizlik ve korkuluk çalışmalarına devam ederek dereleri güvenli ve sağlıklı hale getiriyor. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Akhisar’ın Akselendi Mahallesi’nde kötü kokuya ve yağışlı havalarda su taşkınlara neden olan ıslahsız yaş derede temizlik çalışmasını tamamladı. MASKİ ekiplerinin temizlik çalışması ile dere çevresinden çıkan malzemelerle set yapılarak tarım arazilerinin zarar görmesi de engellendi. Dere içesinde tıkanıklığa neden olan bitki ve atıklardan arınan derenin yağışlı havalarda artan su miktarınının sağlıklı bir şekilde akışı sağlandı.

“Tehlike yaratan tüm faktörleri ortadan kaldırıyoruz”

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Manisa genelinde bulunan derelerde temizlik çalışmalarının sürdüğünü belirtti Başaran. ”Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün, vatandaşlarımızın daha kaliteli bir yaşam sürdürmeleri için tehlike yaratan tüm faktörleri ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, MASKİ Genel Müdürlüğü olarak 17 ilçemizde bulunan derelerimizin vatandaşlarımıza ve taşınmaz mallarına yönelik tüm olumsuz yönlerini ortadan kaldırmak için derelerimizde temizlik, ıslah ve korkuluk çalışmaları yürütüyoruz. Akhisar ilçemizde şimdiye kadar 11 kilometrelik dere temizlik çalışmamızı geçtiğimiz yıl tamamladık. 2017 yılı içerisinde planladığımız derelerde temizlik çalışmalarının ilk ayağı olarak Akselendi Mahallesi’nde bulunan derenin temizlik çalışmasını bitirerek olası tehlikeleri engellenmiş olduk” dedi.