Akhisarpress.com - Geçtiğimiz hafta yapılan seçimde Akhisar Sağlık Eğitim Kültür (AKSEK) Vakfının Hüsnü Kahraman Başkanlığındaki yeni yönetimi ilk ziyaretçisi CHP Milletvekili Özgür Özel oldu. Vakfın kurucu başkanı Vehbi Başaran, “Her dönemde siyasiler bize muhalefetmiş gibi davranıyor. Cami dernekleri kadar değer verilmiyor.” dedi.

1984-1989 yıllarında Belediye Başkanlığı yapmış olan AKSEK Vakfının yeni Başkanı Hüsnü Kahraman, yönetim kurulu Özgür Özel’i ve CHP Akhisar İlçe teşkilatını kapıda karşıladılar. Başkan Kahraman, AKSEK Vakfının kısa bir tarihçesini ve bu güne kadar yaptıkları projeleri ve gerçekleştirdiklerini anlattı. Özgür Özel, siyasi konulara girmeden, demokrasinin en önemli güç kaynaklarının sivil toplum örgütleri olduğunu, özellikle yerel yönetimlerin çok önemli destekçileri olduklarını, belirterek, “Sizleri geç ziyaret ettiğim için özür diliyorum. Çok seçkin bir ekiple, çok önemli projeler ürettiğinizi öğrendim. Son derece memnun oldum. Sizlerle her zaman ve her yerde bir araya gelerek tecrübelerinizden faydalanmak isteriz. Bunu sadece CHP olarak değil tüm siyasi partilerin ve diğer kurumlarında yapması gerekir ki başta Akhisar ve ülkemiz, daha aydınlık günlere kavuşsun.” dedi. Yeni yönetimin başkan yardımcısı ve AKSEK Vakfının ilk kurucu başkanı Avukat Vehbi Başaran’da, “Üzülerek söylüyorum ki kurulduğumuz günden beri iktidara kim gelirse gelsin bizi daima muhalefet olarak görüyor. Kurulduğumuz günden beri gerçekleştirdiğimiz projeler önce tepki ile karşılanıyor, daha sonra siyasiler tarafından sahiplenip yerine getiriliyor. Atatürk’ün emri ile ilk defa Akhisar’da yapılan ulusal Tütün Kongresi’nin 2. sini AKSEK olarak biz gerçekleştirdik. DSİ Genel müdürlüğünün tozlu raflarına kaldırılan, o günkü adı Çömlekçi barajını gündeme getirdik. Çünkü Suyun önemini biliyorduk. Yıllar sonra sahip çıkıldı. Gördes barajı bitirildi. Akhisar’ın ilk ciddi 500 sayfayı aşkın “İlk Çağdan Günümüze Akhisar”, “İstiklal Harbi Gazetesi ve Akhisar’ın Kahramanları ve Şehitleri” kitabını bastırdık. Akhisar’ın bin Amfi Tiyatro yapılmasını gündeme getirdik. Vakfımızda her siyasi görüşten kişiler var. Fakat üzüntümüz Vakfımıza bir cami derneği kadar ilgi gösterilmiyor.” Dedi.


Milletvekili Özgür Özel ve CHP Akhisar teşkilatının AKSEK Vakfına yaptığı ziyarette, Özgür Özel’e “İstiklal Harbi Gazetesi” kitabı hediye edildi. Önceki denemler de görev yapan Vakıf başkanları Orhan Mandacı ve Erol Uygun’a yaptıkları hizmetlerden dolayı Özgür Özel ve Vehbi Başaran tarafından plaket verildi.