İnşaatın 2018 yılına kadar sarkabileceğini vurgulayan Aksek Sevgi Çocukları Derneği Başkanı Orhan Alkın;" 23 Ağustos Salı günü Esnaf Kefalet Toplantı salonu akşam saat 21.00’de yapacağımız genel kurula tüm üyelerimizin katılımlarını bekliyorum" dedi. 

Orhan Alkın’ın bağışladığı arsalar üzerine Aksek Sevgi Çocukları Derneğinin okul inşaatının yüzde 60’ı yani kaba inşaatı bitmiş durumdadır. Okul inşaatımızın bu aşamaya gelmesinde maddi manevi katkıda bulunan tüm vatandaşlarımıza yönetim kurulu arkadaşlarım ile birlikte teşekkürü bir borç biliyorum. Yapacağımız genel kuruldan sonra Derneğimizin (1996) kuruluşundan bu yana en başta kurucu ve onursal başkanımız Halil Hatip beyin ve var olan arkadaşlarımızın birikimi, tecrübesi ve yeni arkadaşlarımızın da heyecanı ile yüzde 60’ı tamamlanmış olan okul inşaatımızı en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz. Özel Aksek Sevgi Çocukları Derneği eğitim ve Rehabilitasyon merkezi olarak da okulumuzun öğretmenleri ile birlikte ortak akıl ile şu an bulunduğu noktadan daha iyi bir noktaya taşımak için yeni yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyorum. 23 Ağustos Salı günü Esnaf Kefalet Toplantı salonu akşam saat.21.00'de yapacağımız genel kurula tüm üyelerimizin katılımlarını bekliyorum dedi.

Açıklamadan sonra söz alan Yönetim kurulu üyesi Mustafa Bayraktar şunları söyledi. Bayraktar;" Yönetim kurulu üyesiyim ama açıklamadan bilgim yok. Bu inşaat Halil Hatip’in de benimde Kadir Boz’un da olmuş olduğu yönetim kurulu üyeleriyle birlikte hep beraber bir çalışmanın ürünüdür. Dolayısıyla Orhan ağabey arsa bağışçımızdır. Bize burayı bağış etmiştir. Allah bin kere razı olsun. Kendisinde Halil Hatip Bey’in istifasından sonra biz yönetim kurulu başkanı olarak kendisiyle çalıştık. 6 ay içerisinde bazı sebeplerden dolayı fikir ayrılığına düştük. Bu inşaat mutlaka burada kalmayıp bitirilecektir. Aksek Sevgi Çocukları derneğinin 20 yıldan beri tırnaklarıyla kazıya kazıya getirdiği bir eserdir. Bağışçımız Orhan Alkın’dır. Fakat şuanda bitmiş olan inşaatın yüzde 60’lık bölümünün yüzde 40’ı Aksek Sevgi Çocukları Derneğinin ekonomisiyle bir araya gelmiştir. Diğer yüzde 20’si bizim tüm yönetim kurulu arkadaşlarımızın çabalarıyla bağışçılar tarafından yapılmıştır. Bunun özellikle bilinmesini rica ediyorum. Ben yönetim kurulu üyesiyim ama benim bu yapılan açıklamadan bilgim yok" dedi.

Daha sonra Aksek Sevgi Çocukları Derneği Başkanı Orhan Alkın ve yeni yönetim kurulu üyeleri basına inşaatı gezdirerek bilgi verdiler.

Orhan Alkın listesinde arkadaşlarını açıkladı

Yönetim Kurulu başkanı: Orhan Alkın

Yönetim Kurulu Asil üyeleri: Orhan Alkın, Abdurrahim Doğan, Suudi Arslan, Zekeriya Kemahlı, Fikret Türk, Noyan Bayraktar, Ercan Çelik, Sabri Kalender, Nazif Ak

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Orhan Yavuz Ejder, Adnan Kara, Mehmet Saygı, Akif Özalp, Berna Şenbay

Denetim Kurulu Asil Üyeler: Abdurrahim Yarba, Mustafa Temizel, Ferdi Doğru

Denetim Kurulu Yedek Üyeler: Sinem Kabasakal, İsmail Vardar, Hasan Coşkun

Federasyon Delegeleri: Fikret Türk, Suudi Arslan, Berna Şenbay, Orhan Yavuz Ejder (KM)