Akhisarpress.com - Yapımına 3 Ocak 2011 tarihinde başlanan Akhisar’da Reşatbey Mahallesi 287 Sokak üzerinde bulunan Aksa Cami düzenlenen törenle ibadete açıldı. Ortalama 1 Milyon TL’ye mal olan camide aynı anda 500 kişinin ibadet edebilirken, 25 metre kubbe yüksekliği bulunuyor.

İmam Hatip Serdar Öz’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Aksa Camii Dernek Başkanı Necati Demir; “bu eseri hep beraber sizlerin desteği ile ortaya çıkardık. Bundan sonraki camilerimiz inşallah daha güzel olacağına inanıyorum. Allah emeği geçen herkesten razı olsun diye konuştu.

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan konuşmasında; “Öncelikle bu güzel caminin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Camilerimiz ilim yuvalarımızdır. Birbirimizle komşuluk ilişkilerimizdeki münakaşaları bir kez daha gözden geçirme yerlerimiz olduğunu düşünüyorum. Uzaktan yakından teşrif eden aziz camaatimize teşekkür ediyorum. Ramazan ayı yaklaşıyor, inşallah hayırlı bir şekilde Rabbimiz Ramazan ayına ulaşmayı nasip etmesi için dua ve niyaz ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Akhisar Belediye Başkan Vekili Zafer Aşkın, Belediye başkan yardımcısı Latif Çakmak, Akhisar İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı, Aksa Camii Dernek Başkanı Necati Demir ve protokol üyeleri ile birlikte caminin açılış kurdelesini kesti.

Aksa Camii açılış törenine bir çok vatandaşta katılım sağladı.