Mustafa ÖZDEMİR (Akhisarpress.com) - Akhisarlı Gazeteci ve spor Araştırmacısı İbrahim Macana, Akhisarspor’un tarihini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor.


Akhisar’da yaptığı çalışmalar sonucunda Akhisar’ın spor tarihini çıkardığı Nostalji Futbol adlı dergi ile yansıtan Macana Dergiden elde edilen gelirin ise Akhisar’ın eski futbolcuları için hayır işlerinde kullanılacağını belirtti.

Akhisar’ın Nostalji Futbol tarihini yansıtan derginin tanıtımı bugün Akhisarspor Taraftar Derneği’nde gerçekleşti. Dernek Başkanı Nihat Uz’un yanı sıra yöneticilerinin de katıldığı tanıtım toplantısında amaç Akhisar’ın Futbol nostaljisini tanımak ve tanıtmaktı.

Dergi ile ilgili açıklama yapan İbrahim Macana, “ Ben Gazetecilikten emekli olduktan sonra Akhisar’da Futbol nostaljisinin eksik olduğunu fark ettim ve 7 yıl önce Bununla ilgili çalışmaların yapılması gerektiğini düşündüm. Vakit kaybetmeden çalışmalara başladık, Bu bizim bir hayli zamanımızı aldı. Çünkü Akhisar’ın futbol tarihi 1923’e dayanıyor, haliyle o günden bugüne kadar bir çok takım gelmiş geçmiş, Bunlarla ilgili detaylı bilgi ve fotoğrafları elde edince bu çalışmayı yaptık. Akhisar’ın spor tarihini gün yüzüne çıkarmamızda emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.

Ayrıca belirtmek istediğim bir konu var, Ben bu projeyi tasarladıktan sonra Akhisar Belediyesi’nden de destek istedim. Ancak onlar projenin tamamını kendilerine vermemi istedim. Dolayısıyla ben bunun kabul etmedim. Bizde kendi çabalarımız ve sponsorlarımızın desteği ile şu an için bu dergiden 100 adet bastırdık, talepler doğrultusunda sayıda artış yapmayı düşünüyoruz. Bu dergiden gelen tüm gelirler ise Eski Futbolculara gidecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantıda konuşma yapan Akhisarspor taraftarlar Derneği Başkanı Nihat Uz ise Akhisar’ın spor tarihinin çok eskilere dayanmasından söz etti. Uz, “ İbrahim Macana bana projesinden bahsettiğinde gerçektende çok ihtiyaç duyulan bir konu olduğunu kendisine belirttim. Bizde Yönetim Kurulu olarak aldığımız kararda bu projede yer almaya karar verdik. Herkese hayırlı olsun, buradan gelen desteğin Eski sporcular için bir mevlit ve mezarlarına bakım yaptırmayı düşünüyoruz. Ayrıca bu dergi Akhisar’ın spor tarihi hakkında bir bilgiye sahip olmadan atıp tutan spor yazarlarına da umarım bir cevap olur” diyerek sözlerine son verdi.