Akhisarspor Taraftarlar Derneği geçtiğimiz 2 Aralık günü Akhisar Belediyespor – Manisaspor arasında oynanan kupa maçından sonra Manisa Emniyet mensuplarının Akhisarspor basın sözcüsüne ve taraftarlara uyguladığı şiddeti kınadı.

Akhisarspor Taraftarlar Derneği binasında yapılan basın açıklamasında başkan Nihat Uz; “ Akhisarspor Taraftarları Derneği olarak, Manisa 19 Mayıs stadında 02 Aralık / Salı günü oynanan Ziraat Türkiye Kupası grup mücadelesinde Akhisar Belediyespor - Manisaspor karşılaşmasının ardından çıkan olaylar sonucu, stadyumda görevli Emniyet mensuplarının başta Akhisar Belediyespor Basın Sözcüsü Sayın İbrahim Evren ACAR'a ve Akhisarspor'lu taraftarlara uyguladığı sert müdahaleyi esefle kınıyoruz.

Akhisarspor Taraftarları Derneği olarak SPOR DOSTLUK KARDEŞLİKTİR diyoruz. Her ne kadar istemesekte maçlarda küfür vs seyirci taşkınlığı durumunda, Kanun öncelikle maçı yöneten hakeme bazı sorumluluklar yüklemiştir. Uyulmama halinde en son devreye sokulacak olan güvenlik güçleri olduğu söz konusudur. Polisin esas görevi halkının güvenliği olmalıdır. Polisini seven bir şehir halkını polisinden nefret eden bir ruh haline sokmak kimseye fayda getirmez. Emniyet görevini mutlaka ki yapacaktır. Onlar bizim can güvenliğimiz için, aşırı fanatiklerin sahaya zarar vermemesi için mutlaka gerektir. Biz onlara karşı değiliz. Ama her şeyin aşırısına karşıyız.

Süper ligde maçlarımızı oynayacak stadımızın olmaması nedeniyle Kupa ve Lig maçlarımızı yapılan anlaşma gereği sezon sonuna kadar Manisa 19 Mayıs stadında oynamak mecburiyetindeyiz. Bu yüzden takımını desteklemek üzere yollara düşen taraftarlarımızın daha iyi karşılanmasını ve evlerine uğurlanması hususunda gerekli tedbirlerin Valilik ve Manisa Emniyeti tarafından alınmasını istiyoruz.
Akhisarspor Taraftarları Derneği olarak, yaşanan bu tatsız olaydan dolayı Basın Sözcümüz Sayın İbrahim Evren ACAR'a ve Akigolara geçmiş olsun diyoruz” dedi.