Akhisarpress.com - Akhisar’da 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeni ile Akhisarspor Taraftarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Akhisar’ın yerel ve Ulusal Basın Temsilcilerini düzenledikleri akşam yemeğinde ağırladı.

Akhisar Lale Lokantasında gerçekleştirilen Akşam Yemeği programına Akhisar İlçe Emniyet Mehmet Turhan’da katıldı. Program akşam yemeğinden sonra Gazeteciler günü ve Akhisarspor Taraftar Derneği üyesi Yakup Aksoy’un doğum günü nedeni ile iki adet pasta kesildi. Sohbet ortamında gerçekleştirilen programda Akhisarspor Taraftarlar Derneği Başkanı Nihat Uz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Uz, “Saygıdeğer basın mensupları; Öncelikle davetimizi kırmayarak buraya geldiğiniz için şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına hepinize teşekkür ediyorum.

Biz, Akhisarspor Taraftarlarları Derneği olarak istedik ki derneğimizin 09 Şubat 2012 tarihi itibariyle aktif olarak hizmete başladığı günden bugüne kadar bizi takip eden, yaptığımız çalışmaları ve etkinliklerimizi, yaşadığımız şehir halkına, yurtiçinde ve yurtdışında yaşayan hemşehrilerimize aktaran siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla bu anlamlı günde bir araya gelelim, onların sorunlarını dinleyelim, yapabileceğimiz herhangi bir şey varsa karşılıklı görüş alışverişinde bulunalım.Saygıdeğer basın mensupları; Genel manada sizler demokrasinin vazgeçilmez unsuru olarak her zaman ve her yerde doğru haber vererek, objektif davranarak, zaman mevhumu gözetmeden görevini yerine getirmeye çalışan insanlarsınız. Elbet sizlerinde basın çalışanları olarak sorunlarınız vardır. Karşılaştığınız sorunlarınızın çözülmesi, haklarınızın iyileştirilmesi, hak ettiğiniz hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşturulmanız, dolayısıyla basını daha da güçlü kılacağı aşikardır. Basınımız, tarihin her döneminde halkımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini bütün olumsuzluklara rağmen en iyi şekilde yapmaya çalışmaktadır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk' de basının önemini "Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir" sözleriyle dile getirmiştir.Halkımızın aydınlanmasında, bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde görev yapan siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızın ekonomik ve sosyal imkanlara sahip olabilmelerini temenni ediyor, aramızdan ayrılan tüm basın emekçilerini saygıyla anarken, çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimizle kutluyor; mutluluk, başarı, sağlık ve esenlikler diliyoruz... Saygılarımızla...” dedi.